Afschaffing holebi-rechten in ruil voor splitsing BHV?Gaat men overwegen om wetten rond buitenlandse adoptie voor homo en lesbische koppels te herzien, om zo de conservatieve achterban van CD&V, N-VA, CDH en MR rustig te houden? Dat vroeg Paul Borghs, huisjurist van de Vlaamse Holebifederatie zich af, en vernamen wij via talkoftown.

In de aanloop naar de verkiezingen van 10 juni stelde de CD&V-N-VA dat men niet zou raken aan de ethische wetgeving van paars-groen. Het gaat hier onder andere over de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor homo's en lesbiennes, de openstelling om kinderen te adopteren, euthanasie enz...

Voor de christendemocraten is de splitsing van de kieskring Brussel-Halle Vilvoorde een neen voor regeringsdeelname. En om het getalm op te vangen zou formateur Yves Leterme (foto) een herziening van de ethische wetten overwegen. Dit leidt Borghs af uit de formatienota's.

"Het doel is duidelijk. Wanneer men BHV niet meteen splitst, dan kan men de conservatieve achterban van de CD&V, N-VA, CDH en MR toch al een cadeautje geven, namelijk het terugschroeven van de ethische wetgeving en de gelijke behandeling van holebi's. En dat terwijl Leterme en zijn achterban herhaaldelijk in het verleden lieten weten niet te zullen raken aan de ethische wetgeving, dit blijkt dus nu al een leugen te zijn geweest", aldus Borghs.

Oktober 2007
meer nieuws klik home

Dit bericht is gepost op 05 October, 2007 en 1950 keer gelezen.Reageer op dit bericht: