Bearforce1 zegt een beer is een mentaliteit.Naar eigen zeggen willen de vier beren van Bearforce1 (foto) niet bijdragen aan de vooroordelen over hun behaarde medehomo's. "Want een beer is een mentaliteit", aldus bandlid Ian.

"Wat we willen zeggen is dat we na de 30 in een boyband nog steeds kunnen dansen en stappen, en dat hoeft echt niet in een leren string", aldus Ian.

Volgens de Nederlandse heren is de berenstatus niet enkel voorbehouden aan homo's met veel gezichts- en lichaamshaar. "Een beer is meer een mentaliteit, dat kan je ook van binnen zijn. Of je nu man of vrouw bent, hetero, homo, bi, lesbisch, weet ik veel, het kan allemaal. Tolerant, easy going, knuffelig en een warme persoonlijkheid zijn eigenschappen van een beren mentaliteit".

Bearforce1 is een voorbeeld van hoe invloedrijk internet webblogs en videosites zijn bij het doorbreken van nieuwe bandjes. "Het begon allemaal als een grap en het zou eigenlijk een eenmalig zomerproject worden", zegt Peter, wiens schouders bedekt zijn met vele tatoeages.

De eerste single Bearforce1, waarvan de clip aanvankelijk alleen online te bekijken was, kwam anderhalve maand geleden officieel uit. Sindsdien beklimt het nummer, dat bestaat uit samples van artiesten als Donna Summer en Dead or Alive, gestaag de hitlijsten. Inmiddels staat het op plaats 54 van de Single Top 100.

De muziek van Bearforce1 wordt omschreven als: electro, kitsch, lipgloss, camp en disco. Ondertussen lijkt het ook niet meer op een grap want reizen de beren naar Amerika, Australiƫ en doorkruisen ze heel Europa.

Ian, Yuri, Peter en Robert, de leden van Bearforce1 krijgen veel lovende commentaren. Mensen zijn erg enthousiast en om wat minder positieve reacties moeten de bandleden gewoon erg hard lachen. Ian zegt: "Ze zeggen dan dat wij de andere beren ten schande maken, omdat we kleurrijke kleding dragen en dansen zoals we dansen. Maar dan nemen zij het echt wel te serieus".

holebi info 2007, meer news klik home

Dit bericht is gepost op 20 September, 2007 en 4589 keer gelezen.Reageer op dit bericht: