Stijging aanvraag buitenlandse adopties door homo/lesbische koppels.In 2005 ging de wet van kracht die homo's en lesbiennes toelaat om kinderen te adopteren. En sinds toen is het aantal buitenlandse adoptieaanvragen verdubbeld. Ook stiefouderadoptie is erg in trek onder homo en lesbische koppels.

De grote belangstelling voor adoptie zorgt wel voor lange wachtlijsten, die niet altijd een toekenning tot gevolg hebben. Dit schrijft De Morgen.

De wet die adoptie voor lesbische en homoseksuele koppels mogelijk maakt is dus een groot succes. Voor stiefouderadoptie kwamen er in 2006 ruim 306 aanvragen binnen. Men had niet verwacht dat er zoveel homo en lesbische koppels een kind zouden adopteren, legde Bernard Van Steenkiste, voorzitter van de Vereniging voor Kind en Adoptiegezin uit.

"Daardoor zijn er te weinig subsidies vrijgemaakt om de selectie te kunnen bolwerken, wat lange wachtlijsten voor kandidaat-adoptieouders met zich mee brengt".

Zowel homo en lesbische ouders als kinderloze koppels moeten sinds de wetswijziging allemaal een selectie en een voorbereidingscursus ouderschap ondergaan. "Daardoor krijg je de cynische situatie waarin een homovader les krijgt over hoe hij zijn eigen kind, dat ondertussen misschien al tien jaar oud is, moet opvoeden", aldus Van Steenkiste. "We hopen dan ook dat daar binnenkort weldra verandering in komt".

Het aantal aanvragen voor buitenlandse adopties is in twee jaar tijd gestegen van 404 naar 884. Het slechte nieuws is echter dat homo- en lesbische koppels zelden of nooit in aanmerking komen voor buitenlandse adopties, omdat de herkomstlanden van de kinderen hen afkeuren als ouders. De meeste kinderen komen tegenwoordig uit China, Ethiopiƫ en Rusland. Allemaal landen die bekend staan om hun homofobe houding.

Meer Holebi nieuws klik Home
17.09.07

Dit bericht is gepost op 17 September, 2007 en 3163 keer gelezen.Reageer op dit bericht: