Sean Penn gaat rol van vermoorde homo spelen.De welbekende acteur Sean Penn (foto), gaat de hoofdrol spelen in de nieuwste film van regisseur Gus van Sant. De film zal gaan over de moord op Harvey Milk, het Amerikaanse raadslid die in 1978 in San Francisco door moord om het leven kwam. Acteur Dan White, zal de rol van Milk's moordenaar gaan spelen.

De moord op Harvey Milk zorgde destijds voor heel wat opschudding, vooral omdat ze gebeurde in San Francisco, die ook toen al bekend stond als de homohoofdstad van de Verenigde Staten. White shoot Milk, de eerste openlijke homoseksuele raadsman, samen met burgemeester George Moscone dood op het stadhuis van San Francisco. Hij werd veroordeeld tot zeven jaar cel.

Deze milde straf leidde tot grote rellen vanuit de homo gemeenschap in San Francisco. White pleegde na vijf jaar in de cel zelfmoord.

Het is voor Sean Penn de eerste keer dat hij een homoseksueel personage zal spelen. Regisseur Gus van Sant, zelf homo, maakte eerder films als: Good Will Hunting en Psycho, maar ook de Elephant, gebaseerd op de schietpartij op de Amerikaanse highschool Columbine, en Last Days, geïnspireerd op de laatste dagen van Nirvana-zanger Kurt Cobain staan op zijn naam.

Meer Holebi nieuws klik Home
2007

Dit bericht is gepost op 10 September, 2007 en 1762 keer gelezen.Reageer op dit bericht: