Hoegaarden: Dorps-ruzie over gehuwd lesbisch koppel.Hoegaarden: Half juli stapte een lesbisch koppel in het huwelijksbootje, sindsdien is er een ware dorpsruzie aan de gang omdat het koppel nadien naar de Sint-Gorgoniuskerk trok, waar ze door priester Liesbeth Goris ontvangen werden voor een gebedsmoment.

Boudewijn Dekeyzer diende een klacht in bij het aartsbisdom, en noemde het voorval een misbruik tegen de sacramenten. Deken Jos Hardiquest liet weten het daar niet mee eens te zijn, en zegt dat het gewoon om een gebedsmoment ging.

Het aartsbisdom zou Dekeyzer hebben verzekerd de zaak te zullen onderzoeken, en liet weten het echter schadelijk voor de Kerk te vinden dat dergelijke dingen in de pers verschijnen. "Dreigen de media in te lichten is chantage, en dus onchristelijk", aldus de secretaris van de kardinaal. Dekeyzer zei dat de tolerantie van het misbruik van de sacramenten veel erger is dan chantage.

Verder tilt Dekeyzer ook zwaar aan het gegeven dat de priesteres die de "huwelijksplechtigheid" gemeld heeft is ontslagen. "Ik heb niets tegen holebi's, maar een kerkelijk huwelijk tussen homo's en lesbiennes is verboden. De schuld ligt dan ook bij de bedieners van de kerk. Het lesbische koppel dat nu denkt kerkelijk gehuwd te zijn, zijn bovendien ook nog eens bedrogen".

Priester Liesbeth Gorris zegt dat dit niet klopt. "Het lesbische koppel is gewoon naar de kerk gekomen voor een gebedsmoment. Het was absoluut geen sacrament. Wanneer gelovige mensen in de kerk willen komen bidden, dan kan ik dat toch niet weigeren?".

Deken Jos Hardiquest laat weten dat het inderdaad niet om een kerkelijkhuwelijk ging. "Want een kerkelijk huwelijk kan alleen maar door een diaken of priester worden afgesloten, dus in dit geval is het sacrament van het huwelijk uitgesloten. Er was alleen een gebedsmoment, en dat kan altijd bij gelovigen".

Meer Holebi nieuws klik Home

05.09.07
Bron: rk.nieuws.net

Dit bericht is gepost op 05 September, 2007 en 5705 keer gelezen.Reageer op dit bericht: