Rouwboek van Jos Brink opnieuw bestseller. (2007)Het boek: Rouw op je dak, van de recent overleden Jos Brink, staat opnieuw in de top-60 van de Nederlandse bestsellerlijst. Het boek, dat begeleiding biedt bij het verlies van een dierbare, staat nu op de elfde plaats.

Rouw op je dak verscheen begin dit jaar, stond in april al enkele weken in de bestsellerlijst. Volgens uitgeverij Lannoo, die het boek uitbracht, gingen er toen al meer dan zeventienduizend exemplaren van het boek over de toonbank.

In dit eerlijke boek probeerde Jos Brink, pastor en stervensbegeleider, maar ook theatermaker (en dus een 'mensen-mens') geen gemakkelijke antwoorden te geven op alle vragen die je hebt. Rouwen betekent een moeilijke weg gaan: je weet dat je kunt lopen, maar je wilt eigenlijk niet verder. Er ligt een onoverzichtelijk traject voor je. Een rouwproces geeft uitdrukking aan pijn en verdriet, twee grote emoties die onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden. Het is een weg die je toch moet gaan. Naar een horizon waar hemel en aarde wellicht weer bij elkaar komen. Brink legt je in dit boek geen waarheden op, maar probeert met je mee te gaan. Niet om je te dragen, want dat kan niet. Maar misschien kan hij jou wel weer leren lopen. ..

In september verschijnt ook nog: Het Handboek voor hulpsinterklazen, dat de cabaretier en presentator schreef voor zijn dood. Het Komische boek biedt steun aan aspirant-sinten en bevat geschiedenisfeitjes, legenden en rijmpjes over het kinderfeest.

Brink overleed op 17 augustus 2007 aan de gevolgen van kanker en kreeg een grootste begrafenis en een laatste applaus. Brink schreef tal van boeken, over de meest verschillende onderwerpen.


30.08.07
Bron: hln.be en lannoo.be

Dit bericht is gepost op 30 August, 2007 en 2319 keer gelezen.Reageer op dit bericht: