Jos Brink was al ruim 1 jaar ziek.Nederland: Uit een interview met Frank Sanders, de wederhelft van Jos Brink (foto), in het Nederlandse weekblad Privé, blijkt dat Jos al ruim een jaar ziek was.

Frank Sanders was gehuwd met de recent overleden Jos Brink. In het interview met Privé verteld hij onder andere dat Jos het laatste jaar van zijn leven veel pijn had in het been waar later kanker werd vastgesteld, ook had hij last van een hardnekkige hartverscheurende hoest. "Als ik zei, Jos je moet naar de dokter, dan zei hij, 'jaaa', maar ging niet.

"Bij Jos wist je heel vaak niet wat er in hem omging. Ik weet zeker dat hij heel erg aan het leven hing. En dat kan ik niet rijmen met de wetenschap dat hij veel langer ziek is geweest dan nodig. Een jaar? Langer nog, denk ik nu", verteld Frank in het interview.

"De pijn in zijn been, dat bleef maar duren. Hetzelfde met die hoest, zo'n droog geluid dat niet goed klinkt. Dan ging het wel weer en kreeg hij zo'n pufding, zo'n inhaler. Dan werden de verschijnselen aangepakt, maar de rest niet", aldus de echtgenoot van Jos.

Frank vond een paar maanden voor de dood van Jos zijn geliefde half versuft en in een plas bloed onder aan de trap. "Dit was heel naar en verdacht. Want weer was het dat been geweest waardoor hij viel. En tegelijkertijd werd dat hoestje erger en erger".

Jos en Frank moesten later ook nog eens hun vakantie afbreken omdat het met Jos niet meer ging. Maar dat het uiteindelijk zo snel bergafwaarts zou gaan kon niemand vermoeden.

Ondanks de moeilijke periode die Frank met hem meemaakte, prijst hij zich een gelukkig mens. "Ik ben blij, trots en dankbaar dat het publiek massaal heeft gereageerd op de dood van Jos. Dankbaar ook, dat de mensen zo lang dol op hem zijn gebleven, nog steeds gek op hem zijn en dat hebben laten blijken".

"En ja, ik ben verdrietig, zo verdrietig over hoe het gegaan is. Dat die man het ziekenhuis niet in wilde en toch ging, dat elke keer alles misging. Was er een sprankje hoop, dan werd die strohalm meteen weer omgehakt. We liepen voortdurend achter de feiten aan, het ging zo ontzettend snel nog zo veel slechter. Tot na drie weken al het einde kwam..".

28.08.07
Bron: Telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 28 August, 2007 en 6442 keer gelezen.Reageer op dit bericht: