Ook tante Annie in rouw om dood van Jos Brink.Rotterdam: Ze ziet het hem, samen met de rest van televisiekijkend Nederland en Vlaanderen, nog doen. Jos Brink die na afloop van zijn televisieshow de camera in keek en vervolgens met getuige oven en een glimlach van oor tot oor riep: Daaag, tante Annie!

Tante Annie (foto) bestaat echt, ze woont al een halve eeuw met haar man in Rotterdam. Ze is nu in rouw gedompeld om haar toch nog zo plots overleden beroemde neefje Jos, die elk jaar wel een keer tot bij haar kwam om wat nostalgie op te snuiven. Brink woonde de eerste dertien jaar van zijn leven in een klein tuindorpje van Rotterdam-Zuid.

Verschrikkelijk noemt Tante Annie het overleden van Jos, "Vooral voor zijn moeder", zegt ze. Annie woont al 53 jaar met haar man in Rotterdam, in het huis waar Jos zijn kinderjaren doorbracht.

De man van Tante Annie vertelt dat hij en de vader van Jos bij de belastingsdienst werkten. Op een bepaald ogenblik werd hij overgeplaatst naar van Tiel naar Rotterdam, en de vader van Jos ging naar Purmerend. "De huizen hier zijn ambtenarenwoningen. Het ministerie van Financiën had een heel systeem van huizenruil en wees ons deze woning toe. Toen het gezin Brink verhuisde, moest Jos hier nog een week naar school, en logeerde hij toen een weekje bij ons".

Het contact ging nooit verloren en Jos zwaaide vaak op televisie naar ons. "En als hij in de buurt was kwam hij altijd naar ons toe", verteld Annie trots. "Dan stond hij hier in de woonkamer, en dan zei hij: 'daar sliepen papa en mama'. Hij sliep zelf met zijn vier broers in onze slaapkamer boven, zo'n lieve jongen".

Afgelopen maandag namen tal van vrienden en bekende Nederlanders afscheid via rouwadvertenties in verschillende kranten. Echtgenoot Frank Sanders schreef: 'Midden op de dag, 's avonds laat, 's morgens vroeg... Ik vind je lief, ik vind je lief...genoeg! Dag Josje Lief, Ik zal je zo missen'.

Ook collega's als Karin Bloemen, Albert Verlinde, Frans Mulder en de leden van de cabaretgroep Purper plaatsten een advertentie. Op internet hebben inmiddels al tienduizenden mensen het rouwregister getekend.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Donderdag vlaggen halfstok voor Jos Brink.(21.08.07)
Jos Brink wordt donderdag begraven. (18.08.07)
Jos Brink wordt opgebaard in Koninklijk Theater Carré. (18.08.07)
Reacties op overlijden Jos Brink door bekende Nederlanders. (17.08.07)
Jos Brink overleden. (17.08.07)

21.08.07
Bron: Algemeen dagblad.nl

Dit bericht is gepost op 21 August, 2007 en 4382 keer gelezen.Reageer op dit bericht: