Jos Brink donderdag begravenDe vrijdagmiddag overleden tv- en theaterpersoonlijkheid Jos Brink, zal a.s donderdag in Amsterdam begraven worden. De uitvaart wordt zeker geen kleinschalige ingetogen dienst, want Jos had ooit laten weten geen begrafenis in stilte te willen, maar iets groots voor ogen te hebben.

In een interviewfragment, uitgezonden door de Vlaamse televisie, ter gelegenheid van het heengaan van Brink, schamperde Jos zelf nog over de Nederlandse uitvaarten in het algemeen. "Met een kopje koffie en een plakje cake, je zou er van ellende zelf van in de put springen". De meest geliefde man van Nederland en Vlaanderen zag liever een grootste begrafenis met buffetten en drank, en het liefst nog vanuit een theater.

Ondertussen is er al een tijdje een internetsite opgericht waar mensen hun condoleances kunnen achter laten. Er zijn inmiddels al 10.000 mensen die hebben gereageerd op vaarwel.nl, maar ook op krantensite's, holebi en homo site's brengen bezoekers hun blijk van waardering voor Brink en hun verdriet tot uiting. Fans prijzen hem als entertainer als een vriendelijk, spontaan, eerlijk en liefhebbend mens.

Eerder kon je bij ons lezen:
Jos Brink overleden. (17.08.07)
Reacties op overlijden Jos Brink door bekende Nederlanders.(17.08.07)
Jos Brink wordt opgebaard in Koninklijk Theater Carré. (18.08.07)

18.08.07
Bron: telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 18 August, 2007 en 3794 keer gelezen.Reageer op dit bericht: