Jos Brink overleden.
Zopas is Jos Brink overleden, dat liet zijn impresario Peter Tobi weten. Brink stierf in het ziekenhuis op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker die was uitgezaaid.

Brink werd geboren op 19 juni 1942, hij verwierf grote bekendheid als acteur, musicalster, schrijver, predikant, hoorspelacteur en tv-presentator. In deze laatste hoedanigheid kuste hij publiekelijk, in 1979 koningin Juliana, wat toen een enorme sensatie was.

Zijn laatste belangrijke theaterrol was die van de "foute" tekstschrijver Jacques van Tol in de musical Als op het Leidscheplein. Hij kreeg er de Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een kleine Musicalproductie voor. Zijn laatste terugkerende tv-show was Tv toppers. Recent nam Brink nog deel aan een grote televisieshow ter ondersteuning van de strijd tegen kanker.

Zijn echte doorbraak had Brink in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). De meeste mensen van nu kennen hem van "Wedden dat..?" en van het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV.

Brink heeft twee keer de Gouden Televizierring gewonnen, voor "Puzzeluur", in 1979 en voor "Wedden dat..?" in 1987. Ook was hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde Jos Brink ook nog de rol van Museumdirecteur in de Nederlandse Jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Jos Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. En dit jaar verscheen zijn boek over rouwen.

Jos heeft zich altijd sterk ingezet voor de aanvaarding van holebi's. Hij was gehuwd met Frank Sanders en woonde samen met pleegzoon Paul, in Amsterdam.

Voor steunbetuigingen en reacties: Klik hier
Opgelet: Stuur geen reacties aan onze redactie maar reageer enkel via de link naar het forum, registreren is nodig maar duurt slechts enkele seconden, je kan later desgewenst en op aanvraag verwijderd worden.

Eerder kon je bij ons lezen:
Jos Brink wordt in kunstmatige coma gehouden. (16.08.07)
Jos Brink met succes geopereerd.(03.08.07.)
Jos Brink wil geen medelijden. (29.07.07)
Jos Brink niet bang van dood, maar hoopt wel op wonder.(26.07.07)
Jos Brink ongeneeslijk ziek. (26.07.07)

17.08.07
Bron: het parool en wikipedia en holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 August, 2007 en 8268 keer gelezen.Reageer op dit bericht: