David Davidse over zichzelf en zijn ouders.David Davidse (foto), 52, bekend als Madame Germain de Coeur Brisé, vertelde in de Standaard over zijn relatie met zijn vader Bob Davidse, bij de iets wat oudere holebi's bekent als televisiepartner van Tante Terry.

In de Standaard reeks; Vrouwen over mannen/mannen over vrouwen, vertelde David over zijn relatie met zijn vader. In eerste instantie reageerde hij zoals de meeste, en zei: "ach, manneke, dat is de leeftijd". Maar toen kwam de ongerustheid zegt David. Want het was misschien toch waar, en langzaam aan kwam dan het besef dat er geen kleinkinderen zouden komen. David liet er geen gras over groeien en op zijn achttiende had hij al een vaste vriend. Naar eigen zeggen is zijn vader het toen rap gewoon geworden. Op zijn 23ste kwam David publiekelijk uit de kast als homo.

De ouders van David zijn gescheiden, toch werd zijn opvoeding vooral door zijn moeder gedaan. En zegt zelf dat hij een echt moederskindje is, maar dat hij dat niet erg vindt. Zijn moeder hoopte wel stiekem dat hij toch geen homo zou zijn.

David ging naar een gemengde school, maar was daar de enige jongen. Dat had ook zijn voordelen, zegt Davidse. "Ik behoor bijvoorbeeld niet tot de categorie van mannen die op de vlucht slaan of er een draai aan geven als ze bijvoorbeeld in een discussie met persoonlijke emoties worden geconfronteerd. Ik praat de dingen graag uit. Bovendien werkt de schakeling tussen de linker- en rechterhelft van mijn hersenen nogal goed. Ik spreek de talen van mannen, van vrouwen en van homo's. Ik voel me dus bij alle drie op mijn gemak".

Het alter ego van David, Madame Germain de Coeur Brisé, is een met hem, en ze kunnen niet zonder elkaar. "Je kan me net zo goed als Germain interviewen. Ik kan haar namelijk echt zijn, want tenslotte ken ik haar als geen ander. Ook is Germaine voor mij het verwerkingsproces van al die vrouwen. Het zou me niet verbazen als ze me vaak in het echte leven een handje toesteekt, want met heel veel vriendinnen zit ik altijd meteen op de juiste golflengte. Wat niet belet dat ik ook mijn woordenboekje heb als man".

David zegt dat wanneer hij een vrouw zou zijn hij graag in verwachting zou geraken. "Het groeien van dat leven in je lichaam, dat moet fantastisch zijn. En dan het baren van dat kind, die sensatie om dat te kunnen voelen, Ja, voor die hele fysieke dingen zou ik wel eens een vrouw willen zijn. Maar voor de rest heb ik nu al zo'n goede communicatie en empathie met veel vrouwen, dat ik niet van geslacht hoef te veranderen om nog meer te weten te komen.

Kinderen krijgen, daar is hij niet aan toe gekomen. En wil naar eigen zeggen niet gepensioneerd zijn met een kind dat in de humaniora zit. Bovendien houdt hij ook erg van zijn vrijheid en wil hij leven zoals hij zelf wil, ongehinderd door kopzorgen over de gezondheid of veiligheid van kinderen, en bovendien vindt hij kinderen tegenwoordig veel te duur.

Homo's zijn verwijfd! Tot op zekere hoogte kan David achter deze stelling staan, maar zegt vervolgens: "Vaak bedoelen mensen dan eigenlijk dat homo's maar halve mensen zijn, dat er iets niet in de haak is, en dat ze zich in wezen onvolmaakt voelen in de beleving van hun eigen biologische geslacht. Maar dat is pure onzin, een homo heeft alleen maar contact met zijn vrouwelijke en zijn mannelijke kant, en hij probeert die twee te combineren. Dat is verre van onvolmaakt.".

Toch aanzien nog heel wat mensen homo's als abnormaal en loert discriminatie op de hoek. Davidse wil de verworven vrijheden niet kwijt, en zegt vigilant te blijven. "Daarom alleen al blijf ik het publiekelijk zeggen, wie ik ben, hoe ik ben. Dat helpt een klein beetje een buffer te vormen tegen mogelijke discriminatie. En het helpt ook jongeren mensen ervan te overtuigen dat niemand de norm is, en dat we zijn wie we zijn, en dat dit mooi is. Daar doe ik dat. Ook ik heb me gesteund en opgelucht gevoeld toen Will Ferdy het meer dan vijfendertig jaar geleden als eerste op de Vlaamse televisie durfde zeggen dat hij homo is".

Meer Holebi nieuws klik Home.

04.08.07
Bron: talkoftown.be

Dit bericht is gepost op 04 August, 2007 en 6518 keer gelezen.Reageer op dit bericht: