EuroGames 2007: Belgen wonnen zilver en goud.De EuroGames zijn al eventjes achter de rug. Tim Van Hoydonck, vrijwillger bij het Antwerpse Roze Huis - Antwerpse Regenboogkoepel, en lid van de holebi sportorganisatie Active Company maar ook zelf sportieve deelnemers van de games, maakte een eindbalans:

Buitenstaanders gaven een overwegend positief oordeel over de EuroGames, de Internationale holebi spelen die elk jaar in een andere Europese hoofdstad doorgaan.

"Wat voor alle medewerkers een opsteker is: na de aanvankelijke kritische twijfel, toonden we als Antwerpse holebi's dat we in staat zijn een heel groot tornooi goed te organiseren. Ik ben het er mee eens dat sommige zaken beter konden, maar deze 'minpunten' verzinken in het niet wanneer je kijkt naar de degelijke organisatie, de voorbereiding, de uitvoering en de lovende commentaren. Met andere woorden een dikke vette pluim voor onszelf dus!"

Tim nam zelf deel aan de zwemwedstrijden van de EuroGames. En verteld zelf: "M'n doel en verwachting was om op m'n 200 meter schoolslag een bronzen medaille te halen. Vrijdagochtend zwom ik in de 200 meter schoolslag naar zilver in een heel goeie tijd van 2.59.11, een evenaring van m'n kleinbadtijd van een maand eerder".

"Deze eerste wedstrijd gaf me heel wat vertrouwen voor de rest van de dag. De 50 meter schoolslag leverde een bronzen medaille in een ook al goeie tijd van 0.37.04. Die avond had onze jonge estafetteploeg (David, Wessel, Wim en mezelf) een afspraak met de geschiedenis: We zwommen de 4x50 wissel in een nieuw Belgisch record van 2.04.58 (een verbetering van bijna 2 seconden) en goud. Dag 1 gaf dus alvast een fantastisch gevoel".

"Dag 2 was er dus om te bevestigen. De ochtendsessie bracht voor mezelf een 100 meter schoolslag in 1.21.06 wat weer een evenaring van m'n kleinbadtijd was en weer zilver. Tegen 17u was het de 4x50 vrije slag estafette. Deze keer zwommen we de tweede tijd van alle deelnemende ploegen, goud in onze leeftijdscategorie en deze keer een verpulvering van het oude Belgische record met 10 seconden van 1.59.52 naar 1.49.89. Euforie alom!" aldus Tim.

Verder laat het Roze Huis ook nog weten dat er veel pers aanwezig was op de EuroGames. Het secretariaat voor de media van de EuroGames 2007 zat in het Antwerpse Pershuis, aan de Grote Markt. "Meer dan 100 journalisten, fotografen, cameramensen en medewerkers vonden hun weg naar het perscentrum", meldt het Internationaal Perscentrum Vlaanderen. "Vooral de buitenlandse pers maakte veelvuldig gebruik van de faciliteiten die het IPV biedt."

De EuroGames die in Antwerpen plaatsvonden van 12 tot 15 juli waren een reuze voltreffer", klinkt het nog. Meer dan 3.000 deelnemers en 12.000 bezoekers zorgden vier dagen voor heel wat ambiance in de stad.

Vooral Gazet van Antwerpen bracht regelmatig nieuws over de games en had ook veel lovende woorden, ze schreven onder andere: (we citeren) Vier dagen lang struinden de holebi's door de stad, waarbij ze hun sportieve activiteiten combineerden met een verkenning van wat Antwerpen op allerlei domeinen te bieden heeft. Tijdens de slothappening, zondag op de Grote Markt, zagen we alleen maar tevreden gezichten. De café bazen in de binnenstad waren euforisch. Ook de andere middenstanders hebben een top weekend beleefd. De duizenden holebi's zullen nu in alle werelddelen voortvertellen wat voor een heerlijke stad Antwerpen is. Dit kan alleen maar positieve effecten hebben voor het imago van de stad en voor het toerisme.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 21 July, 2007 en 2101 keer gelezen.Reageer op dit bericht: