Brussel: 8 jaar cel voor poging doodslag op homo-vriend.Het Brusselse hof van beroep heeft zopas Kreshnik Lika, een 21-jarige Albanees, veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van acht jaar. Lika werd schuldig bevonden aan poging tot doodslag en diefstal met geweld op Pierre C.

De situatie wordt er niet eenvoudiger op mits de beschuldigde een relatie had met het slachtoffer. C is beeldhouwer en keramist van beroep.

In de nacht van 19 op 20 maart sloeg de beklaagde het slachtoffer met een zwaar metalen voorwerp op het hoofd. Vervolgens stal hij de gsm van zijn minnaar en ging ervandoor. Pierre C kwam na de aanval in een diepe coma terecht.

De 69-jarige Pierre kan na een lange revalidatie nog steeds niet praten, lijdt aan geheugenverlies en heeft grote concentratie problemen. Ook heeft hij nu hulp van anderen nodige en kan hij zijn eigen leven niet meer beheren.

De aanvaller werd reeds eerder veroordeeld voor verkrachting. Hij moet nu 116.567 euro betalen aan het slachtoffer, opdraaien voor de honoraria van diens advocaat, bijna 7000 euro, en de procedurekosten, voor een bedrag van 63.000 euro betalen. Dit komt boven op de gevangenisstraf van acht jaar.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 21 July, 2007 en 1910 keer gelezen.Reageer op dit bericht: