Russell T Davies blij met homo's in Cornation StreetUK: Russell T Davies, (foto), schrijver van Queer As Folk en Doctor Who, zegt dat de aanwezigheid van homo's op televisie nog nooit zo goed is geweest dan de laatste tijden.

Davies doelt onder andere op de aanwezigheid van een homo personage in de Tv-soap: Cornation Street. En waar hij zelf een biseksueel karakter toevoegde aan Doctor Who, prijst hij de tiener-soap: Hollyoaks voor een verhaallijn waar de personages worstelen met hun seksuele geaardheid.

Verwijzend naar de eerste homo-kus in een televisie-soap, in Eastenders in 1987, vertelde Davies in een interview dat die televisiekus heel erg belangrijk was, en prijst volop de series die een holebiseksueel karakter invoeren. Zoals de tiener-soap: Hollyoaks, waarin een jongere worstelt met zijn homoseksualiteit.

"Het is een belangrijke boodschap naar holebi's toe, en in het bijzonder voor holebi-tieners. Het is gewoon fantastisch dat er steeds meer holebi's gewoon worden opgenomen tussen de vele hetero karakters", zei Davies.

In het verleden was Davies niet zo gelukkig met holebi's in televisieseries, omdat hij van mening was dat ze of stereotiep of uiterst zielig en ongelukkig werden uitgebeeld. "Dat is gelukkig tegenwoordig heel anders", zei Davies tot slot.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 19 July, 2007 en 1550 keer gelezen.Reageer op dit bericht: