Sven Pichal uit de kast dankzij lesbische zus.Elf jaar geleden kwam de presentator van het Radio 1 programma Fris&Co, Sven Pichal (foto), 28, uit de kast als homo. Zijn coming out thuis deed hij dankzij zijn lesbische stiefzusje.

De zus van Sven kwam naar hem toe om te vertellen dat ze lesbisch is, hij dacht toen alleen maar Yes! en ging in de kamer van zus lief op zoek naar eender welk aanknopingspunt naar de Vlaamse holebiwereld. Toen vond hij het holebi magazine Zizo, waar hij in las dat er ook zoiets bestaat als holebi-jongerengroepen. En zo kwam Sven terecht bij de Holebi-jongerengroep Enig Verschil in Antwerpen.

Sven werkte vroeger enkele jaren voor de Holebi-jongerengroep Wel Jong Niet Hetero uit Gent, nu is hij naast redacteur bij Wilde Geruchten, en een van de stemmen van Fris&Co, is hij ook ondervoorzitter van het Antwerpse Roze Huis.

De eerste jaren na zijn coming-out waren heel anders dan de tijden nu zijn. Toen was het 1989 en kreeg je regelmatig nog giftige reacties op straat. En toen Sven samen met enkele holebi jongeren flyers uitdeelde aan het Antwerpse station gooide de NMBS hen buiten.

Sven zegt dat er gelukkig in korte tijd veel veranderd is. En dat dit te danken is aan de paars-groene partijen, die al jaren mee liepen in de Holebi Pride Parade.

Sven heeft een relatie met Kristof die bij SBS Belgium werkt, en omdat beide heren in de media werken kunnen ze goed praten over twijfels, opmerkingen of idee├źn over hun werk.

Het koppel denkt niet aan kinderen. Voor Sven zou dit ook moeilijk zijn, want hij verloor reeds op 12-jarige leeftijd zijn vader, en wanneer zijn moeder wegvalt, zal hij de gedeelde zorg moeten dragen voor zijn oudere broer Ben die autistisch is. Volgens Sven kan zijn vriend goed overweg met Ben en zegt hij liever tijd aan hem te besteden dan eigen kinderen te nemen.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 19 July, 2007 en 7429 keer gelezen.Reageer op dit bericht: