Open-vld'er Boutsen feliciteert EuroGames organisatoren.De EuroGames 2007 in Antwerpen waren een groot succes, en holebi-woordvoerder Sven Boutsen (foto), van Open-Vld Antwerpen, feliciteert de organisatie voor het geslaagde evenement.

Maar Boutsen is toch niet helemaal tevreden, zo had hij liever gehad dat alle homohoreca werd opgenomen in de documentatie rond de EuroGames, en vindt dat de grote party door de Red & Blue had moeten worden georganiseerd.

"Antwerpen bewees dat ze een mega holebi-evenement kunnen organiseren, en dat terwijl daarover heel wat twijfels bestonden, die zijn na dit weekend volledig weggevallen. Dat is vooral dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en een heel coördinatieteam", complimenteert Boutsen onder meer zijn partijgenoot Davy Brocatus.

Verder betreurt Boutsen de interne ruzie binnen de holebi gemeenschap. En vraagt zich af waarom de citytrips van Red & Blue op zaterdag niet door de organisatie van de EuroGames werden aangekondigd. "Werden ze dan niet geapprecieerd?". Ook vraagt de politicus zich af waarom er een gaymap werd uitgegeven met deelnemende bars en organisaties waarbij een hele boel bars en organisaties ontbreken.

De map was bedoeld voor de holebi toeristen en sporters, en was het aanknopingspunt om het holebi leven in de stad te bezoeken, en omdat men de map mee naar huis mag nemen is het ook een van de belangrijkste promotiemiddelen. Daarom is het erg jammer dat er heel wat bars niet opstonden, zoals het Hessenhuis, Red & Blue, Bots, Noble House en nog enkele anderen, deze zaken behoren allemaal tot de holebi scéne in Antwerpen.

Veder is Boutsen van mening dat de mega-party van zaterdag beter was uitbesteed. "Zo zouden drank- en muziekproblemen, zoals die er zijn geweest, kunnen vermeden worden. Het idee was fantastisch, maar het organiseren van zo een mega-party lukt alleen als je er de nodige ervaring mee hebt".

"De OutGames van 2009 in Kopenhagen doen dat wel, wat daar kan, kan hier blijkbaar nog steeds niet. Zo ging dit jaar Navigaytion niet door, omdat de organisator van Red & Blue/Gay Antwerp vzw en het EuroGames Team geen overeenkomst vonden over de avondfeesten, wat leidde tot een 'zijn schuld - neen zijn schuld' in de holebimedia", aldus de Open-vld politicus.

Boutsen roept de holebi gemeenschap op de strijdbijl te begraven, en stelt voor dat iedereen eens samen rond de tafel gaat zitten. Tot slot riep hij ook op om de voorbije games te aanzien als de aanleiding voor nog meer inzet op nationaal vlak, om discriminaties weg te werken die holebi's treffen, zoals onder andere het verbod voor homo's om bloed te geven, en meer openheid te creëren bij sporters en allochtonen inzake holebi's.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 16 July, 2007 en 2057 keer gelezen.Reageer op dit bericht: