Mechelse homo's verdedigen Belgie op EuroGames 2007Het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker in Mechelen krijgt dit weekend dertig Europese holebivoetbalploegen op bezoek. De Pink Devils (foto), met spelers uit de Dijlestad, verdedigen de Belgische kleuren.

De belgische verdediging vindt plaatst tijdens de EuroGames, die zijn gestart sinds donderdag en lopen tot zondag. Maar liefst dertig Europese holebi-voetbalploegen zullen tijdens de holebi games tegenover elkaar staan.

De Pink Devils spelen in roodzwarte truitjes en vormen al zes jaar een hecht voetballersteam. Waarom de mannen kozen voor een homo-voetbalploeg is simpel, zegt speler Koen Nijs. Een van de ploegmakkers speelde eerst bij een heteroteam, maar dan kon hij zichzelf niet outen als homo waardoor hij zichzelf niet kon zijn. Bovendien is de voetbal wereld ook nogal homofobisch.

Het roze voetbalteam behoort tot de Homo- en Lesbiennewerking Mechelen (HLWM). De Pink Devils doen als enige georganiseerde homo-voetbalploeg in Belgie mee. Ze verwachten niet de eerste plaats en spelen vooral voor de fun.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 14 July, 2007 en 4602 keer gelezen.Reageer op dit bericht: