Bekende merken steunen de EuroGames 2007Adverteerders en grote merken hebben ook de EuroGames gevonden. Dat merken holebi's een belangrijke doelgroep vinden, is niet meer dan normaal. Uit statistieken blijkt 10% van de Europese bevolking homo, lesbisch, biseksueel of transgender te zijn. En uit een Britse studie blijkt dat homo-koppels gemiddeld 20% meer verdienen dan hetero-koppels.

Onder de sponsers voor de EuroGames zitten onder andere: Coca Cola, Volvo, Bacardi en Brussel Airlines. Deze laatste legt uit waarom de luchtvaartmaatschappij partner is van de EuroGames.

"De doelgroep van de Eurogames is ook voor ons erg interessant: mensen uit alle hoeken van Europa, die vaak op reis en op citytrip gaan. Daarom hebben wij aan de deelnemers van de Eurogames voordelige vliegtarieven aangeboden. Om diezelfde reden sponsorden wij ook de opening van het Brusselse gayreisbureau Holiday Pride", klinkt het vanuit Brussel Airlines.

Frederick Boutry, de uitgever van het gay lifestylemagazine GUS, pleit voor enige nuancering in het hokjesdenken, aldus nog De Tijd. 'Het is verkeerd om holebi's als een groep te beschouwen. Het enige wat die mensen met elkaar gemeen hebben, is hun seksuele geaardheid. Maar het is geen homogene groep. Zoals in de rest van de maatschappij vind je bij holebi's alle leeftijden, sociale klassen, opleidings- en inkomensniveaus terug. Dat het allemaal rijkelui zouden zijn, is een mythe. Wat homoseksuele consumenten wel gemeen hebben, is hun consumptiepatroon. Ze blijken gemiddeld meer geld uit te geven dan hetero's. Niet verwonderlijk, want de meesten behoren tot de 'DINK'-categorie: double income, no kids.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 13 July, 2007 en 3157 keer gelezen.Reageer op dit bericht: