Vandaag starten de EuroGames in Antwerpen, tot 15.7 (2007)Vandaag starten de EuroGames in Antwerpen. Het grootste holebi sportevenement uit Europa. Vanavond om 20:00 uur wordt op de Grote Markt van Antwerpen de Openingsceremonie ingezet.

De start wordt een grootse en spetterend evenement opzichzelf, met inclusief een parade van de 3000 deelnemers van over de hele wereld. Diverse artiesten ( Kate Ryan, Roel Van der Stukken, Stan Van Samang, Mask 'Ara en vele anderen) zullen het beste van zichzelf geven en tal van belangrijke politici zullen hun steun betuigen aan deze spelen en de hele holebi en transgender gemeenschap.

De EuroGames lopen van 12 tot 15 juli. En met zo'n 3000 deelnemers uit meer dan 40 verschillende landen, en zo'n 10.000 bezoekers, plaatst dit Internationale evenement Antwerpen op de kaart. Er zullen competities plaatsvinden in badminton, bowling, golf, veldhockey, een stadsloop, dansen, tennis, voetbal, volleybal, worstelen, zwemmen en een Masterclass Thai boxing. Zowel recreatieve als (semi)professionele sporters kunnen deelnemen aan de competities.

Naast de sportcompetities biedt EuroGames 2007 een volledig cultureel programma dat de diversiteit van de holebi-gemeenschap zal weerspiegelen in elk aspect. Zowel gratis als betalende evenementen maken deel uit van dit Festival van de Diversiteit in Antwerpen tussen 1 en 15 juli. Op 1 juli opende het EuroGames 2007 Cultuureiland zijn deuren met niet minder dan zes exposities over holebi- en transgender-gerelateerde onderwerpen. Op 4 juli ging het eerste Holebi Filmfestival van start in UGC Antwerpen.

Het het colloquium More than Playing Games over homofobie in sport gaat vandaag door. Dit colloquium wordt georganiseerd door de European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF) en de Holebifederatie met ondersteuning van Football Against Racism in Europe (FARE) en de Vlaamse overheid.

Volgens wetenschappelijk onderzoek is 5 tot 10 procent van de bevolking homo, lesbisch of biseksueel. Sport is ook voor heel wat holebi's een belangrijk element in hun leven. Maar omwille van hun seksuele geaardheid, worden ze soms uitgesloten, gediscrimineerd of gedwongen om een belangrijk deel van hun identiteit te verbergen om discriminatie te vermijden. Homoseksuele sporters ervaren discriminatie in alle sporttakken. In sommige gevallen gaat het om extreme vormen van discriminatie, fysiek geweld en zelfs uitsluiting uit de club nadat ze beslisten om hun coming out te doen.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 12 July, 2007 en 2755 keer gelezen.Reageer op dit bericht: