Ministers Anciaux en Schueremans tegen homofobie in de sport.
Bert Anciaux (foto), Vlaams minister van Sport, doet het verzoek aan de sportfederaties in Belgiƫ om een charter op te starten over de gelijke behandeling van hetero- en homoseksualiteit in de sport, en dit ondertekent te verspreiden onder de clubs.

Anciaux geeft hiermee een antwoord op de schriftelijke vraag van Herman Schueremans van de Open VLD. Volgens hem is homofobie nog steeds sterk aanwezig in de maatschappij en de sportwereld. "Vanuit mijn algemene bezorgdheid rond het gegeven van maximale kansen aan elk individu heb ik mij daarom geƫngageerd om een aantal sensibiliserende maatregelen rond verdraagzaamheid, respect en begrip voor holebiseksualiteit in en samen met de sportwereld op te zetten", aldus de minister.

Anciaux zegt: "Een echte grootschalige campagne is er nog niet voorzien rond dit thema. Wel wens ik met de sportfederaties concrete afspraken te maken over hoe ze dit charter verder naar hun achterban gaan promoten. Waarbij mogelijke pistes kunnen zijn de vermelding op de website's, de aankondiging tijdens een groot sportevenement van de federatie, het mee opnemen van de thematiek in vorming en bijscholing, enz...".

Uit een onderzoek van de holebifederatie blijkt dat ruim een kwart van de holebi's die sport beoefenen hun seksuele geaardheid verbergen in de club. Slechts 9,5% is open over zijn of haar geaardheid en 66% licht een beperkt aantal mede sporters in. Ze krijgen vaak te maken met negatieve reacties zoals schelden, vermeden worden in douches of kleedkamers en intimidatie.

Via het charter wil de federatie de Vlaamse sportfederaties aanporren een voortrekkersrol op te nemen in de strijd tegen discriminatie van holebisporters

Meer holebi nieuws klik Home

22.06.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 22 June, 2007 en 1901 keer gelezen.Reageer op dit bericht: