Vlaams Belang: Bart Debie mag geen holebi's ronselen want die zijn ziek!Al een tijdje was er een zogenaamd verdeeld standpunt over homoseksualiteit bij het Vlaams Belang. En veiligheidsadviseur voor het VB, Bart Debie (foto), zei in een interview met het Communiqué dat hij zijn standpunten is aan het bijschaven, en verklaarde niet tegen het homohuwelijk te zijn, een standpunt dat ook andere VB-kopstukken volgens Debie zouden delen.

Maar Dewinter fluit Debie terug, en zegt: "Het partijprogramma is duidelijk over het homohuweijk en adoptie voor homo's". Debie mag dan het homohuwelijk wel zien zitten, volgens Dewinter is dat nog steeds een devaluatie van het huwelijk. "Het huwelijksinstituut is voor ons belangrijk, en dat wordt gedevalueerd als ook homoseksuelen en lesbiennes kunnen trouwen". De partij blijft tegen het homohuwelijk en adoptie rechten voor koppels van het gelijke geslacht.

De woordvoerder van Dewinter, de heer Philippe Van der Sande, gaat nog een stap verder. Hij laat weten dat hij verwacht dat de partij in de toekomst zijn teugels nog verder zal aanspannen. En voor hem moet homoseksualiteit vooral genezen worden. "Homoseksualiteit is een onvolgroeide vorm van seksualiteit. Jongeren die zeggen dat ze homo zijn, moeten begeleid worden. We moeten die mensen tonen dat hun seksualiteit in feite onvolgroeid is. Dat ze moeten groeien naar een huwelijk tussen man en vrouw".

Het is de eerste keer dat een VB-mandataris pleit voor het 'begeleiden' van jonge holebi's. Van der Sande neemt verder stelling tégen de EuroGames (Holebi-games) in Antwerpen en het recht op adoptie. Hij sloot zich ook aan bij de anti-holebi uitspraken van Bisschop léonard.

Voor Van der Sande is het menens: "De mensen zeggen dat het tijd wordt om dat terug allemaal op orde te stellen. Ze vinden het spijtig dat Vlaanderen nu op kop loopt inzake euthanasie, abortus en homohuwelijk. Dat we koploper zijn van wetten die volgens ons niet goed zijn. Maar ik denk dat dit wel zal veranderen in de nabije toekomst. Binnen vijftien à twintig jaar zie ik wel een kans dat dat opnieuw keert".

Spijtig voor Bart Debie, want wat hij ook probeert, zijn inzet en ijver om ook holebi's te verleiden om op het VB te stemmen blijven bij een natte droom Vorig jaar schreef hij op zijn blog: "Wilt u Antwerpen veiliger, leefbaarder en properder? Bent u toevallig holebi? Maakt niet uit, stem Vlaams Belang!".

De Vlaams Belang top heeft liever dat Bart Debie in de toekomst zijn mond houd, en geen propaganda meer maakt voor holebi's. Ondertussen zou Debie de hint begrepen hebben en zei hij: "Ik ben niet de Don Quichote van de holebi's in mijn partij, ik voel mij daar niet toe geroepen. En besluit met te zeggen: "Goed geprobeerd om ons uiteen te spelen, maar helaas. Ik maak dus geen propaganda. Men vraagt mijn persoonlijk standpunt en ik geef het. Dat is duidelijk niet wat men verwacht had en meteen heet het dat ik propaganda zou voeren, Pff, ik wil hoor maar euh...". Feit blijft dat de VB-top negatief regeert op de holebi-uitspraken van Debie en dat hij voortaan moet zwijgen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Vlaams Belang verdeeld standpunt over homoseksualiteit. (16.06.07)

06.06.07
Bron: mikpunt.be

Dit bericht is gepost op 06 June, 2007 en 4261 keer gelezen.Reageer op dit bericht: