Belgische overheid lanceert Anti-discriminatie campagne met schokeffectDeze week lanceert onze Belgische overheid een sensibiliseringscampagne naar aanleiding van de nieuwe antidiscriminatiewet die van kracht wordt. Want discriminatie is onwettelijk, en we willen de burgers een geweten schoppen, liet de minister van Gelijke Kansen Christian Dupont (PS) weten.

Om dit doel te bereiken zal de campagne komen met een schokeffect, er zullen mensen worden getoond die letterlijk effecten opgenaaid krijgen. Een kussend homo koppel met het etiket: a abnormaal en besmettelijk, iemand in een rolstoel met het woord: ballast, een donkerhuidige jongeman met het woord: uitschot.

De campagne zal te zien zijn op televisie, op affiches en in brochures. En passende tattoos zullen worden uitgedeeld aan jongeren op zomerfestivals.

De nieuwe antidiscriminatiewet stond afgelopen dinsdag aangekondigd in het Belgische staatsblad. En laat een omkering van de bewijslast toe als de rechter discriminatie vermoedt. Daarbij kan een schadevergoeding oplopen tot zes maanden loon bij discriminatie bij solliciteren en tot 1300 euro in de andere gevallen.

Er werd eveneens een objectieve lijst van discriminatiegronden in de wet opgenomen, zijde: geslacht, leeftijd, ras, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, politieke overtuiging, handicap, taal, gezondheid, burgerlijke staat, en fysieke eigenschap.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de Europese Unie, minister Dupont, het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen. Ze past in het Europese jaar van de gelijke kansen.

Meer Holebi nieuws klik Home.

02.06.07
Bron: Hetrozehuis.be

Dit bericht is gepost op 02 June, 2007 en 4472 keer gelezen.Reageer op dit bericht: