Mieke Vogels hekelt houding van buitenlandse ministers.Gisteren tijdens de Internationale Dag tegen Homofobie (17 mei) vernam iedereen dat de Poolse minister van Onderwijs dan toch zijn wetsvoorstel heeft ingediend dat holebiseksualiteit op school verbiedt.

De partij Groen! is van mening dat dit een zeer slechte zaak is voor holebi's en wil dat Belgiƫ een voortrekkersrol speelt op het vlak van holebirechten.

Mieke Vogels liet weten dat ze Vlaams minister van Buitenlands beleid Geert Bourgeois het vuur aan de schenen zal leggen inzake de wettekst van Polen.

Helaas voor Groen! kan de partij, omdat het geen afgevaardigden heeft in het Parlement, de minister van Buitenlandse Zaken De Gucht niet op de vingers tikken inzake de laatste ontwikkelingen in Polen. Op Vlaams niveau kunnen ze wel wat doen, en laat Mieke Vogels volop haar stem horen.

Samen met Jan Roegiers van Spirit zet Vogels zich af tegen een gepland bezoek van Bourgeois aan Polen. Ze willen niet dat de minister naar een land gaat dat holebi-rechten met de voeten treedt.

Groen! laat weten dat wanneer ze op 10 juni verkozen worden voor het Parlement, ze zeker opnieuw actie zullen ondernemen door vragen te stellen aan de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken.18.05.07
Bron: gayvote be

Dit bericht is gepost op 18 May, 2007 en 2420 keer gelezen.Reageer op dit bericht: