Antwerpen: Duo staat terecht wegens roofmoord op homo.Antwerpen: De 24-jarige Olivier Munyentwali en de 23-jarige N'Singa Nikuna moeten vanaf a.s maandag terechtstaan voor het Antwerpse hof van assisen (foto) voor roofmoord.

Beide jongens worden beschuldigd van de roofmoord op Francois "Swa" De Meersman, een 52-jarige homo die op 1 oktober 2004 vermoord werd in zijn appartement op de Antwerpse Linkeroever. De beschuldigden gingen er vandoor met drie gsm's en een laptop. Munyentwali zou later nog eens zijn terug gegaan om nog meer spullen te stelen.

De feiten gebeurden als volgt: Olivier en N'Singa raakten in gesprek met Swa terwijl die op de tram stond te wachten. Op een bepaald moment nodigde hij de jongens uit om mee te gaan naar zijn appartement, en bood hen 40 euro aan voor seks. Olivier en N'Singa gingen akkoord, maar waren algauw van plan het slachtoffer te beroven.

Eenmaal binnen in het appartement van het slachtoffer ging het trio in de zetel zitten. Swa zou toen Oliviers been betast hebben, waarop die naar de keuken ging om een mes te halen. Hij verborg dat in zijn mouw en deed het licht uit, vervolgens ging hij achter het slachtoffer zitten en probeerde zo diens keel over te snijden.

Maar de poging mislukte en Swa verzette zich hevig tegen zijn aanvaller. Bij de worsteling die daarop volgde, diende Olivier het slachtoffer acht messteken toe. N'Singa verliet het appartement via het raam, voor hij vertrok nam hij een gsm van Swa mee. Toen het slachtoffer niet meer bewoog, trok Olivier op onderzoek uit in de flat en wikkelde hij twee gsm's en een laptop in een handdoek.

Olivier wiste de sporen uit, spoelde het bloed van zich af en vertrok. Het mes dumpte hij in het Koning Albertpark, waar het later werd teruggevonden. Olivier had ook de huissleutels van het slachtoffer mee, waarna hij op 3 oktober terug keerde naar het appartement van het slachtoffer in het gezelschap van ene Milton Farley, die hij had gevraagd het lichaam van het slachtoffer met zijn wagen te vervoeren, maar Milton weigerde, daarop verstopte ze het lijk dan maar onder het bed in de slaapkamer.

Meer holebi nieuws klik Home

17.05.07
Bron: Het Roze Huis.be

Dit bericht is gepost op 17 May, 2007 en 3603 keer gelezen.Reageer op dit bericht: