Holebi's komen niet voor in top van Bel-20 bedrijven.De top van het Belgische zakenleven lijkt onbereikbaar te zijn voor holebi's. Dat staat te lezen op de site van Gaylive en blijkt uit een rondvraag van het magazine: Vacature, die elf bedrijven ondervroegen die deel uitmaken van de bel-20 en vernamen dat er geen holebi's in de raden van bestuur zitten.

Bovendien blijkt de Raad van Bestuur van België ook nog eens vooral een mannenwereld te zijn. Van de ruim 125 bestuursleden bij de Belgische topbedrijven zijn er amper acht vrouwen. En van holebi's is er helemaal geen spoor te bespeuren. Deze vaststelling inzake holebi's is vergelijkbaar met een onderzoek in het Nederlandse bedrijfsleven.

Er is in de top van het Belgische bedrijfsleven sprake van schijntolerantie tegenover holebi's, zegt Alexis Dewaele (foto) van het Steunpunt Gelijke kansen beleid. "De meerderheid van de mensen vinden dat holebi's gelijke rechten moeten krijgen, maar concrete initiatieven om dit te realiseren worden nog steeds door slechts een minderheid van de mensen gedragen. Het huidige klimaat in ons land kunnen we daarom als schijn tolerant omschrijven. Men gaat er steeds vanuit dat iemand heteroseksueel is, een attitude die onder andere in stand word gehouden door de onzichtbaarheid van holebi's in de samenleving", aldus Dewaele.

Uit enkele recente onderzoeken blijkt dat er sprake is van een roze plafond, waardoor holebi's niet zouden kunnen opklimmen tot de hoogste regionen van hun bedrijf. Waardoor vele holebi's om te ontsnappen aan dit roze plafond een eigen zaak opstarten.

Uit een recente poll van Jobat, waarin wordt gevraagd of werknemers problemen hebben met een holebi-collega antwoordde tot nu toe ruim 93,61% van de deelnemers dat ze daarmee geen probleem hebben.

Meer Holebi nieuws klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Britse holebi's durven niet uit de kast te komen op het werk. (07.05.07)
Nederland: Roze Plafond in bedrijfsleven bestaat niet? (18.12.06)

16.05.2007
Holebi info

Dit bericht is gepost op 16 May, 2007 en 2173 keer gelezen.Reageer op dit bericht: