Belgische Holebi Pride Parade trekt 17.000 deelnemers.Eerder melde het VRT nieuws dat er maar 3000 mensen aanwezig waren op de 12de editie van de Belgische Holebi Pride Parade. Dit aantal blijkt niet juist te zijn, de opkomst was bijna even groot als vorig jaar.

In het centrum van Brussel ging de 12de editie van de Belgian Lesbian and Gay Pride door, het jaarlijkse feest van de holebigemeenschap in Belgiƫ. Volgens de organisatoren waren er ruim 17.000 deelnemers, ongeveer even veel als vorig jaar.

Het thema van dit jaar was internationale solidariteit. De organisatoren vroegen daarbij meer aandacht voor discriminatie van holebi's in het buitenland. In Polen bijvoorbeeld kan je nog steeds niet in alle veiligheid uitkomen voor je homo of lesbisch zijn.

In eigen land is de situatie de laatste tien jaar wel fors verbeterd, onder meer door de antidiscriminatiewet, de openstelling van het huwelijk en de adoptiewet. Er is dus wel reden om te feesten zei Mieke Stessens van de Holebifederatie.12.05.07
Bron: Het Nieuwsblad

Dit bericht is gepost op 12 May, 2007 en 2016 keer gelezen.Reageer op dit bericht: