Brussel: European Family Pride tegen holebi's.Brussel: Tweehonderd manifestanten, volgens de politie driehonderd, hebben gisteren deelgenomen aan de eerste editie van de European Family Pride (Lees anti holebi parade).

De manifestanten (foto) trokken naar het Brusselse Justitiepaleis, waar speeches werden gehouden. Er waren verschillende delegaties van Europese landen aanwezig.

De organisatoren van de European Family Pride organiseerden de stoet omdat gisteren de Europese instellingen hun deuren openstelden. Ze zijn vooral tegen het feit dat het EP een resolutie heeft aangenomen die homofobie veroordeelt.

Onze manifestatie kan op lange termijn zelfs door deze resolutie bedreigd worden. Onder het voorwendsel om een minderheid te beschermen, muilkorft ze elke oppositie tegen het homoseksueel lobbywerk", klinkt het. Ze zijn vervolgens van mening dat ze het gedrag te willen veroordelen dat erop gericht is de normen om te draaien.

De manifestatie zou de waarden van het Christelijke Europa onderschrijven. De Belgische organisatie Actie voor het Gezin, die zaterdag nog een congres hield en de nadruk legt op de complementariteit tussen de man en de vrouw binnen een relatie, heeft niet deelgenomen aan de European Family Pride.
06.05.07
Bron: Het Laatste Nieuws.be

Dit bericht is gepost op 06 May, 2007 en 2250 keer gelezen.Reageer op dit bericht: