Antwerps Roze Huis laureaat Diversiteitsprijs.Het Antwerpse Roze Huis en Regenboogkoepel werd zopas uitgeroepen tot laureaat van de Diversiteitsprijs van de Stad Antwerpen. Met deze prijs bekroont de stad een project, een vereniging, een bedrijf of een persoon die zich inzet voor het samenleven in diversiteit.

Met de Diversiteitsprijs bekroont de stad een project, een vereniging, een bedrijf of een persoon die zich inzet voor het samenleven in diversiteit. De prijs bedraagd 1500 Euro en bekroont een creatief project dat het samenleven van culturen in de stad bevorderd.

Het Roze Huis werd aangeduid als laureaat voor zijn dialooginitiatieven met de Antwerpse allochtone gemeenschappen. Het Toledo-project ging in 2006 van start. Het is het eerste project in Vlaanderen dat op een structurele wijze de dialoog aangaat tussen de holebi- en allochtone verenigingen. Toledo heeft een tweeledig doel. Enerzijds holebiseksualiteit bespreekbaar maken in de Antwerpse allochtone verenigingen en anderzijds Het Roze Huis Antwerpse Regenboogkoepel interculturaliseren. Om hun doel te bereiken, ondernamen de initiatiefnemers een heleboel acties: de lancering van een stuurgroep, vormingsmomenten, socio-culturele activiteiten, de tentoonstelling Roots met taboe, een aantal publicaties en ontmoetingsbijeenkomsten voor holebi-asielzoekers.

De jury koos voor dit project omdat het sterk is en effectief werkt aan het afbouwen van wederzijds stigmatiseren en bovendien uitgaat van een zuivere visie. Het vergt trouwens moed om dit thema in deze context bespreekbaar te maken. Bovendien heeft Het Roze Huis op korte tijd een zeer goede reputatie weten op te bouwen door o.a. enkele geslaagde sensibiliseringscampagnes.

Het Roze Huis ontvangt naast een geldprijs ook een originele handgemaakte trofee van de hand van Eveline Wouters. Deze prijs is een opsteker stelt Jan Vandersmissen, voorzitter van Het Roze Huis. Het is onze derde prijs dit jaar. We laten de holebibeweging meer aansluiting vinden met de maatschappij en het brede middenveld. Ik denk dat we goed aanvoelen waar de uitdagingen liggen in de samenleving. Deze prijs geeft ons het vertrouwen dat we de juiste keuzes maken.

Meer holebi nieuws klik Home.

03.05.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 03 May, 2007 en 2530 keer gelezen.Reageer op dit bericht: