Tom Lanoye krijgt eredoctoraat maar is boos op Antwerpen.Van de Antwerpse Universiteit kreeg Tom Lanoye (foto), afgelopen donderdag, samen met andere stadsdichters een eredoctoraat. Ook dichter Bart Moeyaert en de huidige stadsdichter Ramsey Nasr werden vereerd met de titel.

Lanoye, die de eerste stadsdichter was in 2003, maakte van de gelegenheid gebruik om zijn kritiek te uiten op het huidige beleid van de stad Antwerpen.

Normaal zou er een kort dankwoordje volgen van de genomineerden, maar Lanoye maakte er een half uur durend betoog van tegen maatregels die de stad Antwerpen recent heeft genomen. Zo liet hij weten niet blij te zijn met de discussies over de keppeltjes en over de ingevoerde 'dresscode' die onder andere hoofddoeken in openbare ambten verbiedt. Lanoye vindt dit allemaal niet kunnen en onaanvaardbaar.

Verder stelde hij zich de vraag: 'Hoeveel filosofische neutraliteit er nog nodig is voor het overhandigen van een subsidieformulier voor de aanleg van een dakterras?' Lanoye zei ook nog: "Ik erger met rot aan Antwerpen", waarmee hij verwees naar de populaire A-campagnes van de stad. Hoe de kritiek in academische kringen zal worden ontvangen, valt nog af te wachten.

Meer holebi nieuws klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Tom Lanoye genomineerd voor Libris Literatuur Prijs. (27.04.07)

27.04.07
Bron: o-radio.be

Dit bericht is gepost op 27 April, 2007 en 1988 keer gelezen.Reageer op dit bericht: