Kardinaal Danneels spreekt zich niet uit over Leonard.Kardinaal Danneels zegt zich niet te willen uitspreken over de betoging pro en contra tegen de Naamse bisschop Léonard die gisteren doorgingen.

Zaterdag manifesteerden honderden mensen in Namen tegen de uitspraken die Léonard deed over homo's en lesbiennes. Slechts een veertigtal tegen betogers verzamelde zich om de bisschop te steunen.

De Waalse holebivereniging Tels Quels manifesteerde om kardinaal Danneels aan te sporen de uitspraken van bisschop Léonard te veroordelen.

Maar dat zal dus niet gebeuren, want volgens woordvoerder Hans Geybels, zal Danneels geen uitspraken doen over collega's, "hij heeft dat nooit gedaan en zal dat ook nooit doen", aldus Geybels.

Geybels wil wel toelichting geven bij de discussie die de Naamse bisschop zaterdag had met de delegatie van homo's en lesbiennes. Léonard verklaarde tegenover de delegatie dat hij niet de homo's zelf veroordeelt, maar enkel hun gedrag.

"Daarin volgt hij gewoon de kerkelijke leer", zegt Geybels. "Er wordt bijvoorbeeld ook een onderscheid gemaakt tussen de zonde en de persoon zelf, en de kerk veroordeelt enkel de zonde". De woordvoerder van Danneels voegt er nog aan toe dat het niet zijn bedoeling is om homoseksualiteit als een zonde voor te stellen.

Kardinaal Danneels heeft nog geen persoonlijk gesprek gehad met de Naamse bisschop sinds het omstreden interview verscheen in een Frans weekblad.

"Hij kan Léonard niet op het matje roepen", zegt Geybels. "De kardinaal staat in de hiërarchie niet hoger dan de Naamse bisschop", klinkt het tot slot.


08.04.07
Bron: Het Laatste Nieuws.be

Dit bericht is gepost op 08 April, 2007 en 2359 keer gelezen.Reageer op dit bericht: