Holebifederatie niet verrast over uitspraken bisschop Leonard.De Holebifederatie laat weten niet verrast te zijn door de uitspraken van priester Léonard. De man werd niet voor niets twee jaar geleden genomineerd voor de homofobieprijs.

Léonard die holebi's abnormaal noemde vreest in de gevangenis te belanden, omdat er wetsvoorstellen rond homofobie op stapel zouden staan. De Holebifederatie en WelJongNietHetero denken dat zijn ambitie voor een celstraf weinig zal opleveren, omdat in dit landje het recht op vrije meningsuiting bestaat.

Mieke Stessens van de Holebifederatie staat de bisschop bekend voor zijn uitspraken en is dit niet nieuw. "Veel kunnen en willen we er eigenlijk niet aan doen. Iedereen is vrij te zeggen wat hij wil en daar willen wij in principe niets aan veranderen", aldus Stessens.

De Holebifederatie en WJNH vinden dat de bisschop zichzelf teveel eer toedicht door zijn openlijke angst om in de gevangenis terecht te komen omwille van zijn holebi onvriendelijke uitspraken. Volgens Stessens is er voor zover men weet geen wetsvoorstellen in de maak die ongegronde uitspraken als die van de bisschop bestraffen met internering in de gevangenis. En laat vervolgens weten dat de Holebifederatie daar ook geen vragende partij voor is. "Want wij ijveren voor gelijke rechten en gelijke kansen voor alle holebi's, maar niet voor het aanvechten van de vrije meningsuiting", aldus Mieke Stessens.

De Holebifederatie vraagt wel dat kerkelijke zich niet zouden bemoeien met de burgerlijke instellingen zoals het huwelijk. "De wetgever heeft het burgerlijke huwelijk open gesteld voor koppels van het gelijke geslacht", zegt Stessens. "het sacrament van het kerkelijke huwelijk staat daar los van en dat hoort ook zo in een land waar kerk en staat gescheiden zijn. Bisschop Léonard spreekt over het homo-huwelijk, maar eigenlijk bestaat dat niet, want het huwelijk is er voor iedereen, ook voor homo's en lesbiennes'.

Tot slot zegt de Holebifederatie het uiteraard niet eens te zijn met de uitspraken van de bisschop. "Het is niet omdat hetero's in de meerderheid zijn, dat de minderheid abnormaal is. Er is geen enkele reden omdat te geloven. En de gay pride is bovendien geen reclame voor homoseksualiteit".

WJNH vraagt zich af hoe deze boodschap over komt bij gelovige holebi's, en zegt het grondig oneens te zijn met de kritiek die de bisschop geeft op de holebi pride parade. Want deze is geen verheerlijking van holebiseksualiteit maar wel een tof evenement waarop ook holebi-jongeren zich amuseren en tonen wie we zijn, aldus Barbara van Speybroeck, van de Nationale holebi jongeren organisatie WelJongNietHetero.

Meer holebi nieuws klik Home.


06.04.07
Bron: Het Roze Huis.be

Dit bericht is gepost op 06 April, 2007 en 2053 keer gelezen.Reageer op dit bericht: