Klachten tegen bisschop van Namen, en bidden voor familiale waarden!Een 66-jarige inwoner van Sint-Pieters-Woluwe heeft zopas een klacht ingediend bij de lokale politie tegen Monseigneur Léonard (foto), de bisschop van Namen, en dit wegens racisme en homofobie.

Willy van Hecke is boos over de uitspraken van de bisschop is voorzitter van de Interregionale du Front Anti fascist, zegt dat de bisschop een deel van de bevolking openlijk stigmatiseert, en dat hij bovendien mede door zijn sociale positie de angst en haatgevoelens versterkt en voedt tegenover een bevolkingsgroep tegenover een andere.

Ondertussen eisen steeds meer verenigingen uit katholieke middens, maar ook aanhangers van Léonard zelf, dat de bisschop terug komt op zijn uitspraken over homo's en lesbiennes. De Vlaamse vereniging Evangelie Levens nabij heeft op zijn website een petitie opgestart waarin ze Léonard oproepen zich publiekelijk te verontschuldigen voor zijn kwetsende woorden in de richting van holebi's.

De groepering European Family Pride roept dan weer op om zaterdagmiddag steun te betuigen aan de Naamse bisschop, en dit nadat ze te horen kregen dat holebi organisaties oproepen om zaterdag in Namen te manifesteren tegen de uitspraken van de bisschop.

De EFP roept op massaal aanwezig te zijn om samen te bidden voor de familiale waarden, en om steun te betuigen aan Zijne Hoogheid Monseigneur Léonard, aldus de groepering.

Léonard ontkende dat hij het woord abnormaal had gebruikt toen hij het had over homo's en lesbiennes. Maar liet wel weten dat het huwelijk alleen bedoeld is voor een man en een vrouw.

Inmiddels blijkt uit een bandopname van het gesprek dat Léonard, twintig jaar geleden een naast medewerker van de huidige paus, het woord 'abnormaal' wel degelijk eerder heeft gebruikt. Onder verwijzing naar Freud zei hij dat homoseksuelen geremd zijn in hun normale psychologische ontwikkeling, en dat onder andere dat gegeven hen abnormaal maakt.

Meer nieuws klik Home

Eerder kon je bij ons lezen:
Bisschop uit Namen noemt holebi's abnormaal. (04.04.07)
Turtelboom (Open VLD) noemt uitspraken bisschop mensonterend. (05.04.07)


05.04.07
Bron: Het Laatste Nieuws.be

Dit bericht is gepost op 05 April, 2007 en 2324 keer gelezen.Reageer op dit bericht: