Nieuw jeugdboek voor lesbische meisjes.Kim Vaneerdewegh, 23, heeft met Juna haar eerste jeugdboek geschreven. Geïnspireerd door haar eigen seksuele geaardheid vertelt Kim het verhaal van een verliefde lesbische jonge vrouw.

In het boek Juna wordt de 20-jarige Juna verliefd op een heteroseksueel meisje, en wil ze alles doen om haar gelukkig te maken. Voor Juna begint dan een tijd van twijfel, hoop vriendschap en liefde.

"Het boek lijkt gebaseerd op mijn eigen leven", zegt Kim, "Want ik ben immers zelf lesbisch. Ik schrijf graag over aken waarvan ik iets af weet, maar het is zeker geen biografie, ik weet hoe belangrijk het is dat jonge holebi's zich in een boek kunnen herkennen, en ik denk dat het boek Juna daar kan toe bijdragen, want hoe uitzichtloos het soms ook allemaal lijkt, wendingen kunnen het leven er mooier op maken".

Het boek wordt uitgegeven in eigen beheer. En is geschikt voor lesbische tieners en twintigers. "Maar dat wil niet zeggen dat het bij anderen niet in de smaak kan vallen", zegt Kim.

Het boek telt 210 pagina's en kost 16 euro en is verkrijgbaar via: kimvew@hotmail.com

Op zoek naar Ho Le Bi - boeken:

ADD