Vlaams Kinderrechtencommissariaat reageert op Poolse ombudsvrouw.Het Vlaamse Kinderrechtencommissariaat reageerde in De Standaard op recente uitspraken van Ewa Sowinska, de Poolse ombudsvrouw voor kinderen, die verklaarde voorstander te zijn van een beroepsverbod voor holebi's. Volgens de Poolse zouden alle homo's en lesbiennes ongeschikt zijn als leerkracht, sporttrainer of kunstdocent.

Het Vlaamse Kinderrechtencommissariaat liet weten zich nadrukkelijk te distantieren van wat er werd gezegd door de Poolse collega. "Wij gaan er steeds van uit dat wie voor kinderrechten opkomt, ook de fundamentele mensenrechten respecteert", aldus Ankie Vandekerckhove, de Vlaamse Kinderrechtencommisaris.

"Dergelijke uitspraken getuigen van een gebrek aan respect voor iemands seksuele geaardheid en worden dan ook geenszins door het Vlaamse Kinderrechtencommissariaat onderschreven. Bovendien zijn de uitspraken niet alleen vernederend en intolerant tegenover volwassen holebi's, ze zijn ook erg verontrustend tegenover holebi-jongeren, wier rechten en belangen in deze ombudsvrouw zeker ook zou moeten verdedigen".

De Vlaamse Kinderrechtencommissaris laat weten het niet te zullen nalaten het incident aan te kaarten binnen het Europees netwerk van Kinderombudspersonen.

Meer info over het Vlaamse Kinderrechtencommissariaat: Klik hier


31.03.07
Bron: Het Roze Huis.be

Dit bericht is gepost op 31 March, 2007 en 2483 keer gelezen.Reageer op dit bericht: