Holebi-Awards eren holebi vriendelijke media figuren.Elk jaar reikt een Amerikaanse holebi organisatie (GLAAD) awards uit aan mensen die zich positief hebben ingezet ten voordele van holebi's. Je kan het een beetje vergelijken met de Belgische jaarlijkse uitreiking van de Homofobie en de Homofolieprijs.

Oscar winnares Dreamgirls star Jennifer Hudson en zangeres Patti LaBelle waren de grote sterren op de 18de editie van het Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) media awards ceremonie, dat afgelopen maandag doorging.

Hudson presenteerde R&B diva LaBelle met een speciale vermeldings award voor haar inzet voor de holebi rechten, en haar deelname in de strijd tegen Aids.

Er werden ook awards uitgereikt aan holebi rolmodellen, eentje werd gegeven aan ontwerper Tom Ford en een andere aan de com├ędienne Kate Clinton.

De documentaire award ging naar Rosie O'Donnell met haar video over haar holebi-cruise voor homo en lesbische gezinnen.

Verder kreeg ook de Oprah Winfrey Show een award en dit voor een aflevering waarin gehuwde vrouwen onthulden dat ze lesbisch zijn.

Andere prijzen gingen naar: De New York Times, De Los Angeles Times, en De Washington Post. Maar ook naar sterren als Julianne Moore, Sex and the City actrice Cynthia Nixon, zangeres Hilary Duffy en de Engelse basketballer John Amaechi.

Meer holebi nieuws klik Home

28.03.07
holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 28 March, 2007 en 1974 keer gelezen.Reageer op dit bericht: