Regenboogweek editie 2007 kleurt OostendeNaar aanleiding van de Regenboogweek organiseren het Oostendse stadsbestuur en de Oostendse holebi-gemeenschap, dit jaar op vrijdag 11 mei 2007 op de Groentemarkt twee spetterende gratis openluchtoptredens.

Oostende krijgt weldra een eigen Regenbooghuis (Roze Huis, Holebi-koepel). Vorig jaar waren de holebi's nog samen met de stad op zoek naar een huis, een lokaal, een ontmoetingsplaats voor de lokale holebigemeenschap. Inmiddels heeft de stad beslist om een tussenverdieping te huren in Hotel Polaris op de Groentemarkt dat door Polaris vzw - West-Vlaams Regenbooghuis als kantoor en vergaderruimte zal worden gebruikt.

Het Regenbooghuis zal een laagdrempelige informatie- en ontmoetingsruimte worden voor holebi's, en tevens een meldpunt zijn voor ongelijke kansen voor holebi's in Oostende.

Net zoals in de andere Vlaamse Roze huizen (Regenbooghuizen) kan men in Oostende weldra terecht voor: informatie, zoals welke holebiorganisaties bestaan er, wat staat er op de uitgaanskalender, hoe zit het met de adoptiewetgeving, wat zijn de nieuwe boeken en films? De informatie is gericht op holebi's maar niet uitsluitend voor holebi's, want ook hetero's kunnen terecht in de vele Roze Huizen inzake holebi thema's voor bijvoorbeeld studenten, leerkrachten en ouders van holebi's. Ontmoetingen: holebi's uit Oostende, uit heel Vlaanderen en uit het buitenland zullen elkaar makkelijk kunnen treffen in een van de mooiste panden van de stad: Hotel Polaris. Het café zal een open karakter hebben, mannen en vrouwen, homo's en hetero's zullen er zich thuis kunnen voelen.


27.03.07
Bron: Dirk Van Gheluwe Holebi beleid Oostende

Dit bericht is gepost op 27 March, 2007 en 4819 keer gelezen.Reageer op dit bericht: