MR tegen aanbeveling scholen over homofobie.De MR is het niet eens met de aanbeveling die de Franse gemeenschap naar de Franstalige scholen heeft gestuurd, over de strijd tegen homofobie in en op de scholen. Fractieleidster in het parlement van de Franse gemeenschap Francoise Bertieaux, meent dat de wettelijke verplichting voor de scholen tot neutraliteit inzake godsdienstige waarden ook geldt voor de familiale waarden en dus ook voor de seksuele voorkeur.

Bertieaux zegt dat ze de noodzaak van de strijd tegen homofobie en vooral tegen elke vorm van afwijzing van een andere in geen geval in vraag wil stellen. Maar volgens haar spant de Franse gemeenschap in de aanbeveling de kar voor het paard. Het kan volgens haar niet dat men over homoseksualiteit praat met de kinderen zonder dat men hen goed heeft uitgelegd wat seksualiteit is. Men moet volgens Bertieaux de kinderen leren de verschillen van eenieder te respecteren, maar prioriteit geven aan een verschil kan stigmatiserend werken.

"Bovendien houdt het respect voor de verschillen ook in dat men respect heeft voor het feit dat voor bepaalde ouders, een gezin bestaat uit een vader, moeder en de kinderen, end at voor andere ouders een gezin een andere samenstelling heeft, en dat de ouders deze waarden aan hun kinderen willen doorgeven", aldus Bertieaux.

Meer holebi nieuws klik Home.27.03.07
Bron: Het Laatste Nieuws

Dit bericht is gepost op 27 March, 2007 en 1984 keer gelezen.Reageer op dit bericht: