Annemie Turtelboom stelt vragen over homofobie in Nigeria.Internationale holebi groepen maken zich zorgen over de op komst zijnde nieuwe wet in Nigeria, die wordt omschreven als de meest homofobische allertijden. En ook daarover maakt Annemie Turtelboom, van de Open VLD zich zorgen.

De politica stelt daarom enkele vragen aan partijgenoot en minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht, waarbij ze te weten wil komen welke stappen Belgiƫ zal zetten om de wet te veroordelen.

En aangezien de rechten van een minderheid in het gedrang dreigen te komen, stelt de politica zich de vraag of landen als Belgiƫ, die op het vlak van maatschappelijke aanvaarding van holebi's een verregaande positieve evolutie hebben gekend de afgeslopen jaren, actie kunnen ondernemen naar landen die het op dat vlak nog een stuk moeilijker hebben.

Turtelboom stelt de volgende vragen:

1. Werd de Minister reeds in kennis gesteld van de het bewuste wetsontwerp inzake homoseksualiteit in Nigeria, en van de bezorgdheden die internationale holebi organisaties hierover geuit hebben?

2. Zal de Minister aan Nigeria via diplomatieke weg de bezorgdheid van ons land overmaken met betrekking tot het voornemen van het land om holebi's repressief aan te pakken?

3. Zal de Minister er bij Nigeria op aandringen initiatieven te nemen om de maatschappelijke aanvaarding van holebiseksualiteit te bevorderen?

4. Is de Minister van plan om via internationale fora, zoals de Verenigde Naties, eventueel in samenwerking met andere landen die een holebi vriendelijk beleid voeren, initiatieven te nemen die de maatschappelijke aanvaarding van holebi's in Afrika bevorderen?

Het is nu wachten op een antwoord van Minister De Gucht.21.03.07
Bron: annemieturtelboom.be

Dit bericht is gepost op 21 March, 2007 en 2292 keer gelezen.Reageer op dit bericht: