Vlaams Belang wil sluiting Centrum Gelijke Kansen.Het Vlaams belang laat weten dat het tijd wordt dat de Vlaamse maatschappelijke elite, massaler en moediger, en met open vizier moet bekennen dat het Vlaams Belang de enige betrouwbare partij is. Dat zei partijvoorzitter Frank Vanhecke aan het slot van het programmacongres in Gent.

Op communautair vlak benadrukte Bruno Valkeniers dat er van een herfederalisering van bevoegdheden geen sprake kan zijn.

Anke Van dermeersch pleitte dan weer voor de afschaffing van de procedures tegen de partij, en voor de afschaffing van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding.

Vanhecke liet weten dat zijn partij het vreemdelingenstandpunt niet hoeft af te zwakken of te versterken, en beloofde plechtig dat de partij er alles aan zal doen om de rechten van de 400 arbeiders en bedienden die door hun engagement voor het Vlaams Belang uit hun vakbond werden gezet, zal opkomen en met alle mogelijke middelen te herstellen.

Het belang trekt naar de verkiezingen met een zes punten plan. Inzake het huwelijk stelt men het volgende: Op het vlak van waarden en normen beklemtonen ze de fundamentele rol van traditionele Europese waarden en normen. De overheid moet volgens het belang enkele principiƫle morele krijtlijnen blijven uitzetten, maar er is ook nood aan een herleving van een maatschappelijk weefsel.

De hervorming van de echtscheidingswetgeving heeft volgens het belang het huwelijk tot een administratieve aangelegenheid gereduceerd. Het belang laat verder in dit punt ook weten dat ze vast houden aan het traditionele huwelijk, dat bestaat uit een man en een vrouw, en kinderen, en pleit voor een politiek die het gezin de beleidsaandacht schenkt die het als hoeksteen van de samenleving verdient.

De keuzevrijheid tussen het twee verdieners schap en het statuut van thuiswerkende ouder moet volgens het belang dringend hersteld worden, onder meer door het opvoeders loon voor een ouder die kiest voor het voltijds thuis opvoeden van kinderen.

Ook het plan inzake de afschaffing van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding is een van de zes punten waarmee de partij naar de volgende verkiezingen trekt. Bij de laatste verkiezingen stemden duidelijk minder mensen voor het belang...een blijvende dalende tendens?

Meer nieuws klik Home


05.03.07
Bron: Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws

Dit bericht is gepost op 05 March, 2007 en 2651 keer gelezen.Reageer op dit bericht: