Tv-man Albert Verlinde in actie tegen homohuwelijks weigeraars.Nederland: De populaire Albert Verlinden (foto), het gezicht van het tv-programma RTL Boulevard, start een actie om Nederland wakker te schudden inzake de discussie rond trouwambtenaren.

Een tijd geleden liet de nieuwe Nederlandse regering weten dat er in het nieuwe regeerakkoord een regel is opgenomen, die stelt dat ambtenaren van de burgerlijke stand op basis van gewetensbezwaren mogen weigeren een homo of lesbisch huwelijk af te sluiten. Inmiddels is reeds meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten tegen dit standpunt.

Verlinde stelt dat hem het meest dwarszit dat vrijwel niemand een poot uitsteekt om deze vorm van discriminatie tegen te gaan. En dat hij zich verder stoort aan het gedrag van PvdA voorman Wouter Bos.

In samenwerking met de Stichting Vrienden van de Gay Krant wil Verlinde een nationale actie lanceren; om daarmee politici en burgers meer wakker te schudden van de noodzaak in verweer te komen tegen weigerambtenaren.

Uit onderzoek blijkt dat er zo'n 100 weigerambtenaren onder alle 443 gemeenten bestaan in Nederland. In 66 gemeenten willen een of meerdere ambtenaren om principiƫle reden geen homo's of lesbiennes trouwen.

Verlinde was eerder werkzaam als radiopresentator, en is naast columnist, musicalster en theaterproducent een alom bekend en populair televisiegezicht. En is zelf gehuwd met een man, de liberale gedupeerde Onno Hoes.

Meer nieuws klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Ook bevolking is tegen homo/lesbi huwelijks weigeraars. (02.03.07)
Nederland zet stap terug inzake holebi emancipatie. (02.03.07)
Nederland: Onderzoek naar homo/lesbi huwelijks weigeringen. (01.03.07)
Amsterdam vraagt Tweede Kamer homofobe wet te schrappen. (25.02.07)

03.03.07
Bron: Gaykrant.nl

Dit bericht is gepost op 03 March, 2007 en 4568 keer gelezen.Reageer op dit bericht: