Antwerpse Roze Huis wint prijs van het hart.Het Antwerpse Roze Huis heeft afgelopen zaterdag de Prijs van het Hart ontvangen van de Holebifederatie, die deze prijs jaarlijks uitreikt en daarmee Vlaamse holebi organisaties beloont voor hun (originele) inzet.

Het Roze Huis uit Antwerpen krijgt de prijs voor zijn inzet in het Tecza-project, daarmee vestigde men de aandacht op de situatie van holebi's in Polen en de discriminatie die daaraan verbonden is, en waar ze dagelijks mee te maken krijgen.

Het Antwerpse Roze Huis versterkte de prille holebi organisatie in Krakau en nam met een delegatie en een workshop deel aan het "Culture for Tolerance Festival". En enkele tientalle Vlaamse holebi's stapten mee aan de zijde van Poolse holebi's op in een protestdemonstratie in april van dit jaar, daarbij droegen ze een 20 meter lange regenboogvlag door de conservatieve stad.

De mars voor gelijke rechten in Polen werd fel gecontesteerd door zowel extreem rechts als de Poolse Katholieke kerk, en liep voor het eerst dankzei politiebescherming niet uit de hand. De aanwezigheid van buitenlandse waarnemers zorgde ervoor dat de uiterst rechtse Poolse regering kritische vragen kreeg van onder andere het Europees Parlement, over de mensenrechtensituatie in Polen.

Jan Vandersmissen, voorzitter van het Antwerpse Roze Huis, laat weten blij te zijn met de prijs, en zegt: "Vlaamse holebi's zijn niet onverschillig. De gelijkwaardige behandeling die zij genieten willen ze ook voor holebi's in de rest van Europa. Een steuntje in de rug is van grote betekenis voor Poolse holebi's, want ieder van ons kan mee helpen. En dit jaar trekken we opnieuw naar Krakau, onze expertise wordt er erg gewaardeerd".


Meer nieuws klik Home

20.01.07
www.hetrozehuis.be

Dit bericht is gepost op 20 February, 2007 en 2170 keer gelezen.Reageer op dit bericht: