Melissa Etheridge genomineerd voor een Oscar.Los Angeles, Californié. Melissa Etheridge (foto) weet alles over een etiket opgeplakt krijgen. Eerst was er godin van de Rock met de klassiekers Come to my window en "Like the way I do". Dan was er de lesbische zangeres, dan de zangeres die de kanker overwon. Nu is er de Oscar Genomineerde.

De 45jarige Melissa Etheridge wedijvert in de categorie van beste lied voor de song I need to wake up van de documentaire over de opwarming van de aarde An Inconvenient Truth.

Melissa vertelde: "Dat was een deel van mijn droom, ooit een rockster te zijn. Een tweede droom was ooit een Oscar te winnen voor het beste lied. Toen dit project werd voorgesteld wist ik zelfs niet dat het een film zou worden.

De film "An Inconvenient Truth" van Davis Guggenheim is het met een Oscar genomineerde portret van de persoonlijke geschiedenis en levenslange toewijding om de resultaten van de klimaatsverandering van de wereld om te keren van de voormalige vice-president Al gore.

Gore vroeg Melissa Etheridge om een lied voor de film te schrijven. Het was geen gemakkelijke opdracht voor de zangeres, die al verschillende Grammy awards won.

"Wat moet ik schrijven?, vroeg Melissa zich af. Verschillende gedachten tuimelden door haar hoofd. Tot haar partner Tammy Lynn Michaels haar zei gewoon te doen wat ze altijd doet: Schrijf wat je voelt, vertel de mensen hoe je hierover voelt.

Het resultaat is de song: I need to wake up.

Melissa Etheridge en Tammy Lynn Michaels gaven elkaar het jawoord tijdens een ceremoniële gebeurtenis in 2003. Ze zijn de ouders van de tweeling Johnnie Rose en Miller Steven, die geboren werden in oktober 2006. Etheridge heeft nog twee kinderen met haar voormalige partner Julie Cybher, na kunstmatige inseminatie waarbij rocker David Crosby als donor functioneerde.

Meer holebi nieuws, klik Home.


Bron: 365 gay com
17.02.2007.

Dit bericht is gepost op 17 February, 2007 en 2161 keer gelezen.Reageer op dit bericht: