Nieuwe partij: Open-VLD wil adoptierecht v homo en lesbi koppels behouden.Brussel: De Kartelpartners VLD en Vivant gaan onder de naam: Open VLD, naar de federale verkiezingen van 10 juni. Dat werd vandaag bekend gemaakt op het congres van VLD-Vivant, waarbij de premier verklaarde dat Open VLD ongebonden naar de kiezer zal trekken.

Op de muziek van de Deus-hit Suds & Soda werd de nieuwe naam en het logo onthult. Premier Verhofstadt verklaarde tijdens zijn slottoespraak, dat hij ongebonden naar de verkiezingen trekt en daarbij geen enkele formule uitsluit. Wel schoof hij drie breekpunten naar voren die voor hem onbespreekbaar zullen zijn, in eender welke samenstelling.

Zo wil hij dat de ethische veranderingen die de afgelopen jaren werden doorgevoerd behouden blijven, zoals onder andere adoptierecht voor homo en lesbische koppels en het recht op euthanasie.

Verder is hij tegen elke vorm van separatisme die de Belgische federatie zou doen verdwijnen. Een derde punt is dat alles in het teken moet staan van de realisatie van een welvarende, horizontale economie. Geen hogere belastingen, geen administratieve overlast, en geen terugschroeven van hervormingen van de laatste jaren.

Politiek moet terug over inhoud gaan, en ideologie is niet voorbijgestreefd en is zeker geen vies woord, aldus Verhofstadt.

Meer nieuws klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
VLD'er zegt: Homofobie door migrantenjongeren moet aangepakt worden. (25.01.07)
Patrick Dewael pakt racisme en homofobie in voetbalwereld aan. (20.01.07-

11.02.07
Bron: De Standaard.be

Dit bericht is gepost op 11 February, 2007 en 2697 keer gelezen.Reageer op dit bericht: