Video: winnaar OUTtv Media Award.Vicepremier Petra De Sutter (Groen) heeft de OUT Media Award gewonnen. Deze award werd in 2014 in het leven geroepen door de Europese tv-zender OUTtv om televisie- en mediapersoonlijkheden aan te sporen een bondgenoot te zijn voor de LGBT+ gemeenschap die nog te vaak te eenzijdig of ondervertegenwoordigd wordt in de mainstream media.

Door de Covid-19 pandemie kreeg Belgisch vicepremier en federaal minister van Ambtenarenzaken en Overheidsberdrijven, Petra De Sutter, de OUT Media Award niet uitgereikt met de gewoonlijke glitter en glamour, maar Corona-proof op een rustige anonieme plek tussen de Vlaamse boerenvelden door OUTtv-gezicht Jens Geerts. Bijna 5.000 Vlaamse LGBT+ personen brachten de voorbije weken online hun stem uit: een record met 3.000 voorkeurstemmen voor De Sutter.

In oktober van dit jaar legde De Sutter de eed af als allereerste transgender vicepremier in Europa. Hiermee bracht ze de holebi- en transgendergemeenschap in Belgiƫ op een bijzonder positieve manier in de nationale en internationale media. Om die reden wint De Sutter dit jaar de OUT Media Award in Belgiƫ en mag ze zichzelf daarbij officieel de meest LGBT+ vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2020 noemen.

In de video antwoord De Sutter ook op de vraag wat er nog in ons eigen landje moet gebeuren op het vlak van (gelijke) rechten voor holebi en transgender+ personen:LGBT+ staat voor: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender. De plus staat voor onder andere interseks, genderfluide en niet-binaire personen.


Bron: YouTube & holebi info - december 2020

Dit bericht is gepost op 28 December, 2020 en 519 keer gelezen.Reageer op dit bericht: