Lichte straf voor vrouw die lesbienne aanviel.De vrouw die in augustus in het Nederlandse asielzoekerscentrum een lesbische asielzoekster met kokend water overgoot, heeft amper acht maanden cel gekregen. Het slachtoffer is ondertussen nog steeds aan het herstellen van haar zware verwondingen.

De veroordeelde 21-jarige vrouw moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen. De mishandeling zorgde voor veel opschudding vanwege het discriminerende karakter op basis van de seksuele geaardheid van het slachtoffer. Maar, omdat men voor de rechter die discriminatie niet kon bewijzen werd dat niet meegenomen in het bepalen van de straf. (Ook in Belgiƫ moet men kunnen bewijzen dat er sprake is van discriminatie op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit).

De 21-jarige vrouw die nu veroordeeld is, pakte in augustus tijdens een ruzie een waterkoker en gooide die in de richting van het slachtoffer en haar kind. De vriendin van het slachtoffer sprong tussen beiden en liep daarbij tweedegraads brandwonden op. Alle betrokkenen komen uit Nigeria.

De 23-jarige Happy, die met kokend water werd overgoten, is nog niet hersteld van de brandwonden die ze opliep. Haar huid blijft mogelijk voor altijd verkleurd. Zij is in afwachting van een definitieve verblijfsvergunning. Volgens haar raadsman is de Immigratie- en Naturalisatie Dienst bezig met een heroverweging van een eerste afwijzing. De raadsman hoopt dat begin volgend jaar voor zijn cliƫnte het licht op groen gezet kan worden. De Nederlandse belangenvereniging LGBT Asylum Support stuurde begin vorige maand een brandbrief naar de Tweede Kamer om eventuele uitzetting naar Nigeria te voorkomen.

Lees ook
Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland (2020)

Bron: rozegolf.nl & holebi info - 12/2020

Dit bericht is gepost op 26 December, 2020 en 633 keer gelezen.Reageer op dit bericht: