Britse homo's e.a mogen bloed gevenZopas heeft de Britse overheid de regels inzake bloed geven door homo's, biseksuele mannen en MSM (Mannen die seks hebben met Mannen) aangepast. De nieuwe maatregel gaat in vanaf de zomer van 2021.

Vanaf de zomer van 2012 kunnen mannen die seks hebben met mannen en een monogame langdurige relatie hebben, of langer dan drie maanden met hun seksuele partner zijn bloed doneren.

Er zijn wel beperkingen, waarbij donors tijdelijk geen bloed mogen geven. Maar, die gelden voor iedereen, ongeacht de seksuele geaardheid of genderidentiteit. Men mag geen bloed geven wanneer men in de afgelopen drie maanden meer dan één seksuele partner of nieuwe partner had, en wanneer men anale seks had, en dit laatste geldt voor iedereen, want ja, ook hetero's doen soms aan anale seks. Er blijft wel een verbod op het geven van bloed voor alle mensen die PrEP nemen (hiv-preventief antiviraal middel), en mensen die PEP of chemsex gebruiken.

De Britten sluiten met de nieuwe maatregelen eigenlijk aan bij een handje vol landen waar er géén voorwaarden gelden voor homo's, biseksuele mannen en msm. Slechts in 27 landen wereldwijd mogen homo's, bi-mannen en msm bloed geven, in sommige van die landen onder voorwaarden, in enkele zonder, zie het lijstje hier onder:

Lijstje van landen met of zonder voorwaarden betreffende het geven van bloed door homo's en biseksuele mannen
Landen zonder wachttijd of voorwaarden
Argentinië - Hongarije - Italië - Mexico - Portugal - Thailand - Uruguay - Spanje en Zuid-Afrika.
Landen met voorwaarden - wachttijd 3 maanden geen seks
Australië - Canada - Noord-Ierland en de Verenigde Staten.
Landen met voorwaarden - wachttijd 4 maanden geen seks
Nederland, Frankrijk en Denemarken.
Landen met voorwaarden - wachttijd 12 maanden geen seks
België - Brazilië - Duitsland - Finland - Hong Kong - Ierland - Israël - Japan - Nieuw Zeeland - Zweden en Zwitserland.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 12/2020

Dit bericht is gepost op 20 December, 2020 en 609 keer gelezen.Reageer op dit bericht: