Celstraf voor Brits-Iraanse antropoloog na LGBT 'promotie'.De Brits-Iraanse antropoloog Kameel Ahmady is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens "het bevorderen van homoseksualiteit" en het uitvoeren van "subversief" werk in Iran.

Ahmady groeide op in Iran, voordat hij als student naar het VK reisde, en als antropoloog heeft hij kinderhuwelijken, de LGBT + -gemeenschap en vrouwelijke genitale verminking in Iran bestudeerd, inclusief een boek met de titel Forbidden Tale, een uitgebreid onderzoeksrapport over holebi's in Iran .

De antropoloog legt op zijn website uit dat zijn doel in zijn onderzoek is om "oplossingen te bieden voor deze situaties, met de nadruk op culturele contexten die taboe en vaak verdoezelde kwesties adresseren". Hij werd aanvankelijk vastgehouden in augustus 2019, en in oktober van hetzelfde jaar erkende Iran officieel zijn arrestatie, aldus de Associated Press. Hij werd in november 2019 op borgtocht vrijgelaten. Maar...

Ahmady is nu veroordeeld door de Iraanse Revolutionaire Rechtbank op beschuldiging van samenwerking met Europese ambassades voor de "bevordering van homoseksualiteit", evenals een bezoek aan Israël als verslaggever voor de BBC, die communiceerde met "buitenlandse en vijandige media", infiltratie met het doel om de wet in Iran te veranderen en valse rapporten over mensenrechten naar de VN te sturen. Naast acht jaar gevangenisstraf wordt de academicus ook geconfronteerd met een boete van meer dan £ 500.000.

Reizen naar Israël is illegaal in Iran en er staat een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar op, en homoseksualiteit wordt bestraft met de doodstraf. Bovendien wordt op grond van artikel 639 van het islamitisch wetboek van strafrecht iedereen die mensen aanmoedigt of aanzet tot morele corruptie of verdorvenheid veroordeeld tot een gevangenisstraf van één tot tien jaar.

Lees ook
HOLEBI'S & TRANSGENDERS RISKEREN MEER DAN DOODSTRAF IN IRAN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 12/2020

Dit bericht is gepost op 15 December, 2020 en 688 keer gelezen.Reageer op dit bericht: