Franse minister uit de kast
De Franse minister Clément Beaune is zopas uit de (homo) kast gekomen en zweert daarbij om LGBT+ haat in Polen en Hongarije mee te zullen bestrijden. Beaune deed zijn coming out in het Franse homo magazine Tetu.

Als staatssecretaris voor Europese Zaken zei hij in een interview dat hij een ‘verantwoordelijkheid’ heeft om ‘te vechten voor tolerantie’, waarbij hij er aan toevoegde dat hij in 2021 een van de controversiële ‘LGBT-vrije zones’ van Polen zal bezoeken in strijd tegen holebi- en transfobie.

‘Ik kom uit een familie waarin mensen werden gedeporteerd omdat ze Joods waren, nog maar twee generaties geleden. Dat resoneert bij mij. Ik zou echter niet willen dat er wordt gezegd dat ik vecht tegen de "LGBT-vrije zones" omdat ik homo ben. Het zou beledigend zijn om te zeggen dat ik deze strijd voor mezelf vecht. Als staatssecretaris voor Europese Zaken heb ik een extra verantwoordelijkheid. Ik moet vechten om tolerantie te verspreiden. ' Verder voegde hij er aan toe dat hij ook meer wil doen tegen holebi- en transfobie in Frankrijk zelf, iets wat (ook) zeer nodig is gezien het stijgend aantal holebi- en transfobe misdaden in het land.

Lees ook
POLEN & HONGARIJE OP OORLOGSPAD TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 December, 2020 en 743 keer gelezen.Reageer op dit bericht: