Carrefour komt op voor holebi's en transgenders.De Franse retailgigant Carrefour heeft zijn nieuwe reclamecampagne van de website van het Poolse staatstelevisiekanaal teruggetrokken nadat het berichten van homofobe haat had uitgezonden.

Telewizja Polska (TVP) geeft naar verluidt onevenredige zendtijd aan de Poolse regeringspartij PiS, die het kanaal gebruikt om het anti-LGBT + -verhaal van de regering te ondersteunen. De omroep is berucht om zijn extreemrechtse vooringenomenheid en produceerde onlangs een bijzonder afschuwelijke anti holebi en anti transgender documentaire, die zo homofoob was dat het door Poolse rechtbanken werd verboden.

Dit alles werd benadrukt door een Franse Twitter-gebruiker, die de aandacht van Carrefour vestigde op een van hun advertenties naast aanstootgevende nieuwsverhalen. Daarbij ging een bericht over een citaat van een Poolse aartsbisschop die waarschuwde voor een "regenboogplaag".

Carrefour kwam snel in actie en reageerde meteen. "Deze inhoud weerspiegelt niet onze waarden. Naar aanleiding van uw melding hebben we de huidige campagne stopgezet. " Ook de Poolse tak van Carrefour bracht een verklaring uit. "Zowel de positie van Carrefour Polska als de Carrefour Group in Frankrijk convergeert", bevestigde hij. We hebben besloten om onze advertenties niet te plaatsen op inhoud die niet de waarden van tolerantie, respect voor andere mensen of respect voor diversiteit weerspiegelt. Carrefour Polska is een bedrijf dat voldoet aan de hoogste normen met betrekking tot de diversiteit van zijn klanten, medewerkers en zakenpartners. ”

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de actie invloed zal hebben op de golf van homofobe haat die Polen overspoelt, is het een teken dat het toenemende anti holebi en anti transgender+ sentiment van het land op internationale weerstand begint te stuiten. Aan verschillende Poolse 'LGBT-vrije' regio's is al EU-financiering geweigerd, en het is mogelijk dat hun voortbestaan de EU-status van Polen in gevaar zou kunnen brengen nadat de Europese Commissie haar allereerste pro holebi en pro transgender+ strategie heeft onthuld. Het omvat plannen om de lijst van EU-misdaden uit te breiden tot homofobe haatzaaiende uitlatingen, en om ervoor te zorgen dat LGBT + -kwesties beter tot uiting komen in de beleidsvorming, en nieuwe wetten voor te stellen om te garanderen dat het ouderschap van hetzelfde geslacht wordt erkend in de 27 lidstaten.

LGBT+ staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersex. De plus voor alle anderen zoals niet binaire (nonbinary) en genderfluide personen.

Lees ook
EUROPA WIL (OOK) HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS STRAFBAAR MAKEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 12/2020

Dit bericht is gepost op 07 December, 2020 en 936 keer gelezen.Reageer op dit bericht: