Zeesterren hebben homoseks met risico om te worden opgegeten.Een Canadese wetenschapper heeft zopas uitgelegd waarom zeesterren het risico lopen opgegeten te worden om homoseks te hebben. Gedrag van hetzelfde geslacht wordt gezien bij meer dan 5.000 diersoorten, maar de reden dat veel dieren, waaronder verschillende soorten zeesterren, paren met een partner van hetzelfde geslacht, wordt fel bediscussieerd door wetenschappers omdat het geen evolutionaire voordelen lijkt te hebben.

Maar Paul Vasey, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Lethbridge, Canada, vertelde aan Deccan Herald dat dieren seksuele partners niet discrimineren op basis van hun geslacht, een voordeel kunnen hebben. Zeesterren zijn geen complexe wezens, en hoewel ze licht kunnen detecteren, geloven wetenschappers niet dat ze signalen verzenden of ontvangen die hen het geslacht van een andere zeester vertellen. Ze strekken eenvoudig hun "parende arm" uit naar de dichtstbijzijnde minnaar.

Maar Vasey zei, in wezen, dat hoe meer seks een zeester heeft, hoe waarschijnlijker het is dat hij zich voortplant, zelfs als paring hen kwetsbaarder kan maken voor roofdieren en waarschijnlijker kan worden gegeten. Vasey zegt: "Dit betekent echter niet noodzakelijk dat de zeester homo is. Wat voor de meeste mensen waarschijnlijk verloren gaat in de vertaling, is dat seksueel gedrag van hetzelfde geslacht niet noodzakelijkerwijs gelijk is aan seksuele geaardheid van hetzelfde geslacht."

Vorig jaar suggereerde een artikel van de Yale School of Forestry and Environmental Studies dat biseksuele paringsgewoonten de "oorspronkelijke toestand" waren voor alle dieren die seks hebben, en dat homoseksueel seksueel gedrag bij dieren niet meer weg te denken is. Hoewel er discussie is over de oorzaak van het gedrag, omdat homoseks niet nadelig is voor diersoorten, is het onwaarschijnlijk dat het verloren gaat door natuurlijke selectie.

Lees ook
IERSE ZETEL PARLEMENTSHUIS MAKEN MOTTEN HOMO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 12/2020

Dit bericht is gepost op 06 December, 2020 en 705 keer gelezen.Reageer op dit bericht: